Bekijk vragenCategory: Groentenis jeneverbes giftig?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
is jeneverbes giftig?
7 Answers
ManouManou answered 2 jaar ago
Nee, jeneverbessen zijn niet giftig. Ze zijn eigenlijk best lekker en hebben een zoetzure smaak. Ze mogen echter niet in grote hoeveelheden worden gegeten omdat ze maag- en darmstoornissen kunnen veroorzaken.
PhilouPhilou answered 2 jaar ago
Ja, jeneverbessen kunnen giftig zijn als ze in grote hoeveelheden worden gegeten. Symptomen van vergiftiging zijn misselijkheid, overgeven en buikpijn. In ernstige gevallen kan nierbeschadiging optreden.
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Er is enige discussie over het al dan niet giftig zijn van jeneverbes, omdat het kleine hoeveelheden glycosiden bevat, die in grote doses giftig kunnen zijn. Er zijn echter geen gevallen bekend van mensen die ziek zijn geworden van het eten van jeneverbessen. Sommige mensen gebruiken ze zelfs als smaakmaker in voedsel. Huisdieren daarentegen zijn vatbaarder voor vergiftiging door het eten van jeneverbessen en moeten er dan ook van worden weggehouden. Als u vermoedt dat uw huisdier jeneverbessen heeft gegeten, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.
CalebCaleb answered 2 jaar ago
Jeneverbessen zijn niet giftig. Ze zijn echter zeer bitter en worden daarom niet vaak als voedsel gegeten. Sommige mensen gebruiken jeneverbessen om jenever te maken.
FeliciaFelicia answered 1 jaar ago
Niet precies. Jeneverbessen zijn licht giftig en kunnen maagklachten veroorzaken, maar ze zijn niet dodelijk giftig. Jeneverbessen mogen echter nooit in grote hoeveelheden worden gegeten, omdat ze nierbeschadiging kunnen veroorzaken. En jeneverbesolie mag nooit worden ingenomen, omdat het zeer giftig is en ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken.
OdinOdin answered 1 jaar ago
Nee. Jeneverbessen zijn niet giftig. Ze zijn echter zeer aromatisch en hebben een sterke smaak. Daarom worden ze meestal niet rauw gegeten, maar gebruikt om andere gerechten op smaak te brengen.
HannaHanna answered 1 jaar ago
Er is geen bewijs dat jeneverbessen giftig zijn. Ze worden echter meestal niet gegeten omdat ze niet erg lekker zijn. Sommige mensen kunnen een negatieve reactie krijgen na het eten van jeneverbessen, zoals uitslag, maar er is geen definitief bewijs dat ze giftig zijn.