Bekijk vragenCategory: Groentenis jeneverbes giftig?
Avatargast Staff asked 4 weken ago

is jeneverbes giftig?

4 Answers
ManouManou answered 4 weken ago

Nee, jeneverbessen zijn niet giftig. Ze zijn eigenlijk best lekker en hebben een zoetzure smaak. Ze mogen echter niet in grote hoeveelheden worden gegeten omdat ze maag- en darmstoornissen kunnen veroorzaken.

PhilouPhilou answered 4 weken ago

Ja, jeneverbessen kunnen giftig zijn als ze in grote hoeveelheden worden gegeten. Symptomen van vergiftiging zijn misselijkheid, overgeven en buikpijn. In ernstige gevallen kan nierbeschadiging optreden.

GeorgeGeorge answered 4 weken ago

Er is enige discussie over het al dan niet giftig zijn van jeneverbes, omdat het kleine hoeveelheden glycosiden bevat, die in grote doses giftig kunnen zijn. Er zijn echter geen gevallen bekend van mensen die ziek zijn geworden van het eten van jeneverbessen. Sommige mensen gebruiken ze zelfs als smaakmaker in voedsel. Huisdieren daarentegen zijn vatbaarder voor vergiftiging door het eten van jeneverbessen en moeten er dan ook van worden weggehouden. Als u vermoedt dat uw huisdier jeneverbessen heeft gegeten, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

CalebCaleb answered 4 weken ago

Jeneverbessen zijn niet giftig. Ze zijn echter zeer bitter en worden daarom niet vaak als voedsel gegeten. Sommige mensen gebruiken jeneverbessen om jenever te maken.