Bekijk vragenCategory: VleesIs hachee hetzelfde als stoofvlees?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is hachee hetzelfde als stoofvlees?
4 Answers
FreekFreek answered 2 jaar ago
Er is enige overlapping, maar hachee is meestal wat dikker en heeft een meer uitgesproken tomatensmaak, terwijl stoofvlees meestal meer naar rundvlees of lamsvlees smaakt. Beide gerechten worden gemaakt met vlees en groenten, gekookt in vloeistof tot het vlees uit elkaar valt en de groenten zacht zijn. Hachee bevat ook vaak parelgort of andere granen voor extra textuur en smaak.
ManouManou answered 2 jaar ago
Hachee is een soort stoofpot die populair is in Nederland en België. Het wordt gemaakt met rundvlees, varkensvlees of lamsvlees, en bevat meestal uien, wortels, selderij en prei. Kruiden en specerijen zoals tijm, laurier, zwarte peper en kruidnagel worden ook vaak gebruikt. Het gerecht wordt voor het opdienen meestal ingedikt met bloem of maïzena.
OdetteOdette answered 2 jaar ago
Ja, hachee is een soort stoofschotel die populair is in Nederland en andere delen van Noord-Europa. Het wordt gemaakt met rund- of varkensvlees, uien, wortelen en een ingedikte saus van bloem en rund- of varkensbouillon. Hachee wordt meestal geserveerd met aardappelpuree of gekookte rijst.
BramBram answered 2 jaar ago
Hachee is een soort stoofschotel die populair is in Nederland en België. Het wordt gemaakt met rundvlees, varkensvlees of lamsvlees dat wordt gestoofd met ui, knoflook en kruiden tot het zeer mals is. De jus wordt ingedikt met een beetje bloem en geserveerd over aardappelpuree of gekookte macaroni.