Bekijk vragenCategory: VleesIs hachee hetzelfde als goulash?
Avatargast Staff asked 3 weken ago

Is hachee hetzelfde als goulash?

3 Answers
GijsGijs answered 3 weken ago

Hachee is een soort stoofpot die populair is in Nederland, België en Luxemburg. De ingrediënten zijn meestal rundvlees, varkensvlees, uien, wortels en rode wijn. Goulash is een soort stoofpot die populair is in Hongarije. De ingrediënten zijn meestal rund- of kalfsvlees, paprika, tomaten, uien en soms paprika’s. Ze lijken dus op elkaar, maar zijn niet precies hetzelfde. Hachee heeft meestal varkensvlees en rode wijn als ingrediënten, terwijl goulash meestal rund- of kalfsvlees en paprika als ingrediënten heeft.

ChristinaChristina answered 3 weken ago

Nee, hachee is niet hetzelfde als goulash. Hachee is een gerecht van vlees (meestal rundvlees) dat is gekookt in een saus op basis van azijn en vervolgens is gestoofd. Goulash daarentegen is een soep of stoofpot van rundvlees en groenten (meestal aardappelen, uien en wortelen) die op smaak zijn gebracht met paprika en andere specerijen.

IanIan answered 3 weken ago

Nee. Goulash is een stoofpot van rund- of lamsvlees, met ui, aardappelen, tomaten en paprika. Hachee bevat meestal rund- of varkensvlees, en uien, wortelen en selderij. Het wordt ingedikt met bloem of maïzena en meestal geserveerd met aardappelpuree.