Bekijk vragenCategory: ReceptenIs gember gezond?
Avatargast Staff asked 3 weken ago

Is gember gezond?

3 Answers
RosaRosa answered 2 weken ago

Ja, gember is gezond. Het is een geweldige bron van antioxidanten en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Gember kan ook helpen de spijsvertering te verbeteren en misselijkheid te onderdrukken.

DenzelDenzel answered 2 weken ago

Ja, gember is gezond. Het is een natuurlijk, militair gezondheidsvoedsel en wordt al eeuwenlang gebruikt om misselijkheid, verkoudheid en griep te behandelen. Het kan maagpijn verlichten en de stofwisseling verbeteren. De verse wortel wordt soms vermengd met water of er wordt thee van gezet. Wanneer het geconcentreerd wordt in gekonfijte vorm of gedroogd en in poedervorm, levert het een gezonde dosis essentiële vitaminen en mineralen zoals zink, magnesium, calcium en vezels. Enkele voordelen van het eten van gember zijn: -Helpt bij de spijsvertering: Gember bevordert de afscheiding van spijsverteringssappen en enzymen in de maag waardoor de spijsvertering verbetert en indigestie wordt voorkomen.

AbbyAbby answered 2 weken ago

Ja, gember wordt als gezond beschouwd. Het is een wortelgewas met vele geneeskrachtige eigenschappen. Naast het gebruik als specerij in de keuken, wordt gember al millennia lang gebruikt als een natuurlijk geneesmiddel. De voordelen voor de gezondheid zijn uitgebreid en worden ondersteund door de wetenschap. Gember is rijk aan antioxidanten en bioactieve bestanddelen die ontstekingsremmend, misselijkheids-, diabetes- en kankerremmend werken (1). Een van de bioactieve verbindingen in gember is 6-gingerol, waarvan is aangetoond dat het krachtige antikanker eigenschappen heeft in laboratorium studies (2). Gember bevat ook een andere bioactieve verbinding, 8-gingerol, waarvan is aangetoond dat het ontstekingen en pijn vermindert (3).