Bekijk vragenCategory: KaasIs emmentaler kaas gepasteuriseerd?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Is emmentaler kaas gepasteuriseerd?

3 Answers
KirstenKirsten answered 1 maand ago

Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag, omdat het antwoord afhangt van een aantal factoren, waaronder het land van herkomst en het specifieke productieproces dat wordt gebruikt. Emmentaler kaas is een soort Zwitserse kaas die traditioneel wordt gemaakt van niet-gepasteuriseerde melk. Dit betekent dat emmentaler kaas in zijn zuiverste vorm niet gepasteuriseerd is. Veel in de handel verkrijgbare merken emmentaler kaas worden tegenwoordig echter wel van gepasteuriseerde melk gemaakt, dus het is belangrijk de etiketten zorgvuldig te controleren alvorens tot aankoop over te gaan. Emmentaler gemaakt van ongepasteuriseerde melk kan meer kans hebben om schadelijke bacteriën te bevatten, maar het kan ook een meer intense smaak hebben.

ChristinaChristina answered 1 maand ago

Emmentaler kaas is een kaassoort die wordt geproduceerd in de Emmental regio in Zwitserland. Het is een harde, gele kaas met karakteristieke gaten of “ogen” 
 
Emmentaler kaas wordt al sinds de 12e eeuw gemaakt, en vandaag de dag zijn er meer dan 200 producenten van deze kaas in Zwitserland. Om officieel als Emmentaler kaas te worden geclassificeerd, moet de kaas worden geproduceerd in de Zwitserse kantons Bern, Fribourg, Vaud, of Luzern 
 
Emmentaler kaas wordt gemaakt van koemelk en stremsel. De melk wordt eerst gepasteuriseerd bij 72°C gedurende 15 seconden.

IvanIvan answered 1 maand ago

Ja, emmentaler kaas is gepasteuriseerd. Dat betekent dat de melk die gebruikt wordt om de kaas te maken verhit is tot een hoge temperatuur om schadelijke bacteriën te doden. Hierdoor is de kaas veilig om te eten en is hij ook langer houdbaar. Pasteurisatie heeft geen invloed op de smaak of de voedingswaarde van de kaas.