Bekijk vragenCategory: Groentenis doperwten en worteltjes gezond?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
is doperwten en worteltjes gezond?
8 Answers
HannaHanna answered 2 jaar ago
Ja, erwten en wortelen zijn gezond. Wortelen zijn een goede bron van bètacaroteen, vitamine C en vitamine K. Erwten zijn een goede bron van voedingsvezels, vitamine C, vitamine A (in de vorm van bètacaroteen), thiamine, niacine, vitamine B6, foliumzuur, zink en mangaan. Ze bevatten ook belangrijke antioxidanten die kunnen helpen beschermen tegen ziekten.
FeliciaFelicia answered 1 jaar ago
Ja, erwten en wortelen zijn gezond. Ze zijn een goede bron van vitamine A en C, en van kalium.
DenzelDenzel answered 1 jaar ago
Ja, erwten en wortelen zijn gezond. Ze zitten allebei boordevol antioxidanten, vitaminen en mineralen. Erwten bevatten vooral veel vitamine C en K, terwijl wortelen veel bètacaroteen bevatten (dat door het lichaam wordt omgezet in vitamine A). Beide groenten bevatten ook weinig calorieën en koolhydraten, waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen die willen afvallen of hun bloedsuikerspiegel onder controle willen houden.
KirstenKirsten answered 1 jaar ago
Ja, zowel erwten als wortelen zijn gezond. Wortelen zijn een goede bron van betacaroteen en vitamine A, terwijl erwten een goede bron van vitamine C en mangaan zijn. Beide groenten bevatten ook voedingsvezels en kleine hoeveelheden andere voedingsstoffen.
NielsNiels answered 1 jaar ago
Ja, erwten en wortelen zijn gezond. Erwten zijn een goede bron van voedingsvezels, vitamine C, vitamine K en verschillende B-vitaminen, terwijl wortelen een goede bron zijn van voedingsvezels, vitamine A en kalium.
LaurenLauren answered 1 jaar ago
Ja, erwten en wortelen worden als gezond beschouwd. Ze bevatten allebei weinig calorieën en veel vezels, vitamine A en vitamine C. Ze bevatten ook heilzame antioxidanten die uw lichaam kunnen helpen beschermen tegen ziekten.
ChristinaChristina answered 1 jaar ago
Ja, erwten en wortelen zijn gezond. In feite worden ze allebei beschouwd als "superfoods" Erwten zijn een goede bron van vezels, vitamine C, vitamine K, thiamine, niacine en vitamine B6. Ze zijn ook een goede bron van mineralen zoals kalium, mangaan en magnesium. Wortelen zijn een goede bron van betacaroteen (een voorloper van vitamine A), vitamine K en antioxidanten. Ze zijn ook een goede bron van vezels en mineralen zoals kalium, magnesium en calcium.
RosaRosa answered 1 jaar ago
Ja, erwten en wortelen zijn gezond. Ze zitten boordevol essentiële vitaminen en mineralen zoals vitamine C, vitamine K, foliumzuur, kalium en zowel carotenoïden als flavonoïden. Erwten en wortelen leveren ook een goede hoeveelheid vezels. Al deze voedingsstoffen werken samen om een goede gezondheid te bevorderen. Zo helpt de vitamine K in erwten de botten gezond en sterk te houden door te helpen bij de opname van calcium; de kalium in wortelen helpt de bloeddruk te reguleren; en de carotenoïden en flavonoïden in beide groenten werken als antioxidanten om cellen te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Bovendien zijn vezels belangrijk voor het behoud van een gezond darmmicrobioom.