Bekijk vragenCategory: ReceptenIs diepvries fruit gezond?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is diepvries fruit gezond?
4 Answers
JaysonJayson answered 2 jaar ago
Ja! Het invriezen van fruit vernietigt de voedingswaarde niet, maar helpt deze juist te behouden. Door fruit in te vriezen kan zelfs 95% van de vitamine C en antioxidanten behouden blijven. Een belangrijk punt is dat bevroren fruit vaak verpakt is met toegevoegde suiker of siropen, dus lees de ingrediëntenlijst goed door. Je kunt ook je eigen vers fruit invriezen door het in kleine stukjes te hakken of te pureren in een keukenmachine.
JasmijnJasmijn answered 2 jaar ago
Ja, bevroren fruit is gezond. Fruit zit boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten, die samen een optimale gezondheid bevorderen. Bevroren fruit is een geweldige manier om vers fruit aan uw dieet toe te voegen in de wintermaanden, wanneer vers fruit niet zo gemakkelijk verkrijgbaar is. Zorg ervoor dat u fruit kiest dat weinig suiker en veel vezels bevat, zoals bosbessen, aardbeien en frambozen.
MilasMilas answered 2 jaar ago
Ja, bevroren fruit is gezond. Bevroren fruit is zelfs vaak voedzamer dan vers fruit, omdat het op het hoogtepunt van zijn rijpheid wordt geplukt en ingevroren. Dit betekent dat de voedingsstoffen zijn ingesloten en dat u al het goede van het fruit krijgt.
CalebCaleb answered 2 jaar ago
Ja, dat kan. Het hangt af van het fruit en hoe het wordt ingevroren. Als je bijvoorbeeld een banaan invriest en opeet, is dat gezond. Maar als je aardbeien invriest met toegevoegde suiker, is dat niet zo gezond. Het hangt dus af van de ingrediënten in het fruit en hoe het is ingevroren. Maar over het algemeen is bevroren fruit een goede manier om voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen in je dieet op te nemen.