Bekijk vragenCategory: GroentenIs diepvries boerenkool gezond?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Is diepvries boerenkool gezond?
3 Answers
AbbyAbby answered 1 jaar ago
Ja, het is heel gezond. Boerenkool is een kruisbloemige groente die boordevol antioxidanten, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen zit. Het bevat weinig calorieën en koolhydraten, en veel vezels. En het is een van de beste bronnen van vitamine K die er zijn.   Een kopje bevroren boerenkool bevat ongeveer 80 calorieën, 7 gram koolhydraten, 2 gram vezels, 2 gram eiwit, en 1 gram vet. Het bevat ook calcium, kalium, magnesium, vitamine C, vitamine A, en vitamine K.
BrittBritt answered 1 jaar ago
Ja, diepvries boerenkool is gezond. Het is zelfs een van de gezondste groenten die je kunt eten. Boerenkool zit boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten, en het is een goede bron van vezels en eiwitten. Het bevat ook verschillende fytonutriënten die ontstekingsremmende en kanker bestrijdende eigenschappen hebben.
FreekFreek answered 1 jaar ago
Ja, boerenkool is gezond, zelfs ingevroren. Ingevroren groenten zijn vaak voedzamer dan verse groenten, omdat ze snel na de oogst worden ingevroren en meer van hun voedingsstoffen behouden. Boerenkool is een goede bron van vezels, vitamine A, vitamine C, vitamine K, en kalium. Het is ook een goede bron van antioxidanten, die helpen je lichaam te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.