Bekijk vragenCategory: GroentenIs diepvries boerenkool gezond?
Avatargast Staff asked 4 weken ago

Is diepvries boerenkool gezond?

3 Answers
AdamAdam answered 4 weken ago

Ja, boerenkool is een gezonde groente. Het is een goede bron van vezels, vitamine A, C en K, en mineralen zoals kalium en mangaan. Het bevat ook fytonutriënten (plantchemicaliën) die gezondheidsvoordelen kunnen opleveren. Enkele van de fytonutriënten in boerenkool zijn glucosinolaten (die de ontgifting ondersteunen), carotenoïden (waaronder luteïne en zeaxanthine, die belangrijk zijn voor de gezondheid van de ogen) en flavonoïden (antioxidanten).

HarveyHarvey answered 4 weken ago

Ja! Ingevroren boerenkool is een gezonde, handige manier om meer groenten aan je dieet toe te voegen. Boerenkool is een kruisbloemige groente, en net als andere kruisbloemige groenten, bevat het veel antioxidanten en vitaminen. Het bevat ook weinig calorieën en vet, waardoor het een gezonde keuze is voor mensen die willen afvallen of een gezond gewicht willen behouden.

LaurenLauren answered 4 weken ago

Ja, ingevroren boerenkool is gezond. Diepvriesboerenkool wordt vaak vers geplukt en dan ingevroren, zodat het meer van zijn voedingswaarde behoudt dan boerenkool die lang op een plank heeft gestaan. Boerenkool is een goede bron van vezels, vitamine A, C en K, en mineralen zoals kalium en magnesium. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen.