Bekijk vragenCategory: ReceptenIs curry hetzelfde als kerrie?
Avatargast Staff asked 2 maanden ago
Is curry hetzelfde als kerrie?
3 Answers
IsabelIsabel answered 2 maanden ago
Curry is een soort gerecht dat gemaakt wordt met verschillende kruiden. De gebruikte kruiden kunnen variëren afhankelijk van de regio of het land waar het gerecht wordt gemaakt. Kerriepoeder is een mengsel van verschillende specerijen dat vaak wordt gebruikt in de Indiase keuken. Het bevat meestal kurkuma, komijn, koriander en fenegriek. Er zijn echter veel verschillende soorten kerriepoeder verkrijgbaar en elk heeft een iets ander smaakprofiel.
AliceAlice answered 2 maanden ago
Er zijn veel verschillende soorten curry's, en ze kunnen worden gemaakt met verschillende ingrediënten. Maar in het algemeen is curry een gerecht dat wordt gemaakt met specerijen zoals komijn, koriander, kurkuma en chilipeper. Het kan worden gemaakt met een verscheidenheid aan vlees of groenten, en het wordt vaak geserveerd met rijst of naanbrood.
BellaBella answered 2 maanden ago
Curry is een soort gerecht dat meestal een verscheidenheid aan kruiden bevat, waaronder komijn, koriander, kurkuma en gember. Hoewel de ingrediënten en smaken kunnen variëren afhankelijk van het specifieke recept, is kerrie altijd een smaakvol en aromatisch gerecht.