Bekijk vragenCategory: ReceptenIs curry glutenvrij?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Is curry glutenvrij?
4 Answers
OdetteOdette answered 1 jaar ago
Hoewel de ingrediënten in curry's kunnen variëren, bevatten de meeste curry's geen gluten. Het is echter altijd het beste om voor de zekerheid het recept of het restaurant te controleren. Curry is een kruidenmengsel dat meestal kurkuma, komijn, koriander en gember bevat. Het kan worden gebruikt in veel verschillende gerechten, waaronder soepen, stoofschotels en natuurlijk curry. Curry's worden ook vaak geserveerd met rijst of aardappelen, die beide glutenvrije opties zijn.
MirteMirte answered 1 jaar ago
Kerrie is glutenvrij. Het wordt gemaakt van verschillende specerijen, waaronder kurkuma, komijn, koriander en gember. Deze specerijen zijn allemaal glutenvrij. Sommige kerriepoeders kunnen echter gluten bevatten omdat ze met tarwemeel worden gemaakt. Als je allergisch bent voor gluten of coeliakie hebt, controleer dan de ingrediëntenlijst van het kerriepoeder dat je gebruikt om er zeker van te zijn dat het geen tarwemeel bevat.
LaurenLauren answered 1 jaar ago
Over het algemeen zijn de meeste curry's glutenvrij. Het is echter altijd het beste om het bij het restaurant of bij het recept na te vragen om zeker te zijn. Curry's kunnen allerlei verschillende kruiden bevatten, dus er bestaat altijd een risico op kruisbesmetting als een gerecht glutenbevattende ingrediënten zoals tarwemeel bevat.
HarveyHarvey answered 1 jaar ago
Ja, kerrie is glutenvrij. Kerrie is een mengsel van specerijen dat gewoonlijk kurkuma bevat, dat het zijn karakteristieke gele kleur geeft. Specerijen zijn glutenvrij, dus kerrie is ook glutenvrij.