Bekijk vragenCategory: ReceptenIs couscous glutenvrij?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is couscous glutenvrij?
6 Answers
DenzelDenzel answered 2 jaar ago
Ja, couscous is glutenvrij. Couscous is een pastasoort die wordt gemaakt van griesmeel, dat wordt gemalen van harde tarwe. Harde tarwe bevat zeer weinig van het eiwit gluten, dus couscous is glutenvrij. Sommige merken couscous kunnen echter gemaakt zijn van een mengsel van griesmeel en ander meel dat gluten bevat, dus het is belangrijk om het etiket te lezen om zeker te zijn.
BellaBella answered 2 jaar ago
Ja. Couscous wordt gemaakt van griesmeel, een soort tarwemeel dat zeer fijn gemalen is. Toch wordt couscous vaak bestempeld als glutenvrij, omdat het over het algemeen wordt beschouwd als een veilig graan voor mensen met een glutengevoeligheid.
PhilouPhilou answered 2 jaar ago
Ja. Couscous is een soort pasta gemaakt van griesmeel, een tarwemeel. Sommige merken couscous zijn echter glutenvrij omdat ze gemaakt zijn van rijstmeel of ander glutenvrij meel.
OwenOwen answered 2 jaar ago
Ja, couscous is glutenvrij. Couscous wordt gemaakt van griesmeel van tarwe, maar het meel is zo fijn gemalen dat de couscous zelf glutenvrij is.
LaurenLauren answered 1 jaar ago
Ja, couscous is glutenvrij. Het wordt gemaakt van griesmeel, een soort tarwemeel, maar het meel wordt zeer fijn gemalen zodat het bijna een poeder wordt. Voor mensen met glutengevoeligheid kan couscous een goed alternatief zijn voor pasta. Controleer wel de ingrediëntenlijst op de verpakking om er zeker van te zijn dat er geen verborgen gluten in zitten.
FloortjeFloortje answered 1 jaar ago
Ja. Couscous is een pastasoort die wordt gemaakt van meel van harde tarwe dat tot griesmeel wordt vermalen en vervolgens in water wordt gekookt. Er zijn nu echter ook couscousproducten die van andere granen, zoals rijst, maïs of quinoa, worden gemaakt en die glutenvrij zijn.