Bekijk vragenCategory: Groentenis chinese kool hetzelfde als paksoi?
Avatargast Staff asked 10 maanden ago
is chinese kool hetzelfde als paksoi?
7 Answers
KateKate answered 9 maanden ago
Er is veel overlap in de termen "Chinese kool" en "paksoi", maar er kan ook enige differentiatie zijn. Over het algemeen verwijst Chinese kool naar een bredere categorie van groenten die verschillende soorten kool omvat, terwijl paksoi een specifiek type Chinese kool is met een meer delicate smaak. Pak choi is over het algemeen ook kleiner van formaat dan andere Chinese koolsoorten.
OliviaOlivia answered 8 maanden ago
Ja, Chinese kool en Pak Choi zijn dezelfde groente. Ze behoren beide tot de Brassica-familie, waartoe ook broccoli, boerenkool en kool behoren.
LeoLeo answered 8 maanden ago
Er is enige overeenkomst tussen Chinese kool en paksoi, maar er zijn ook enkele verschillen. Zo is Chinese kool meestal groter dan paksoi en heeft het een delicatere smaak. Bovendien zijn de bladeren van Chinese kool meer gerimpeld dan die van paksoi. Tot slot zijn de stelen van paksoi dikker en knapperiger dan die van Chinese kool.
IsabelIsabel answered 7 maanden ago
Er zijn vele soorten Chinese kool, maar de twee meest voorkomende in de VS zijn Napa en Bok Choy. Napa kool is een lange, witte kool met een gladde textuur. Bok Choy is een kortere, donkergroene kool met gekreukte bladeren. Beide hebben een milde smaak en worden meestal gekookt gegeten. Pak Choi is een andere soort Chinese kool, maar is veel bitterder dan Bok Choy of Napa kool. Het wordt meestal rauw gegeten in salades of als onderdeel van dim sum gerechten.
EliasElias answered 7 maanden ago
Ja, Chinese kool en paksoi zijn dezelfde groente. De naam "Chinese kool" wordt gebruikt in Noord-Amerika, terwijl "paksoi" wordt gebruikt in het Verenigd Koninkrijk en delen van Europa. Het zijn beide soorten Brassica rapa, een soort kruisbloemige groente.
JaysonJayson answered 7 maanden ago
Pak Choi is een soort Chinese kool, dus ze lijken erg op elkaar. Er zijn echter enkele verschillen. Pak Choi is kleiner en heeft een meer delicate smaak. Het komt ook vaker voor in de Kantonese keuken. Chinese kool kan variëren in grootte en smaak, dus als u op zoek bent naar een specifieke soort, kunt u het beste uw plaatselijke Aziatische supermarkt vragen.
MaxMax answered 7 maanden ago
Ja, Chinese kool is hetzelfde als paksoi. Ze behoren allebei tot de familie van de Brassica-groenten, waartoe ook broccoli, boerenkool en spruitjes behoren.