Bekijk vragenCategory: ReceptenIs cheesecake halal?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is cheesecake halal?
7 Answers
JuliaJulia answered 2 jaar ago
Er is enige discussie over de vraag of kwarktaart halal is of niet. Het hoofdingrediënt van kaastaart is kaas, en daar is niets mis mee. Het probleem zit hem in de andere ingrediënten, met name de gelatine. Gelatine wordt gemaakt van dierlijk collageen, en is dus niet geschikt voor vegetariërs of veganisten. Moslims mogen gelatine eten als het afkomstig is van een halal bron, maar veel geleerden beschouwen het als twijfelachtig. Daarom kun je kwarktaart beter vermijden als je je aan een halaldieet probeert te houden.
LoekLoek answered 2 jaar ago
Nee, kaastaart is niet halal. Hoewel sommige moslims zuivelproducten als halal beschouwen, is er onenigheid over de vraag of het eten van kaas wel of niet is toegestaan. De meerderheid van de moslimgeleerden stelt dat kwarktaart niet-halal ingrediënten bevat zoals stremsel en gelatine, die van dieren afkomstig zijn. Daarom wordt het volgens de meeste normen niet als halal beschouwd. Moslims die toch kwarktaart eten, moeten ervoor zorgen dat er geen alcohol of varkensvleesproducten in zitten.
FenderFender answered 2 jaar ago
Het snelle antwoord is dat cheesecake niet halal is omdat het zuivel bevat, en in de Islam wordt het eten of drinken van alles wat afkomstig is van een varken of een ander verboden dier beschouwd als haram (zondig). Er zijn echter moslimgeleerden die beweren dat kwarktaart halal kan zijn als hij gemaakt is met halal ingrediënten en met mate wordt geconsumeerd.   Zuivel is een van de meest voorkomende ingrediënten in kwarktaart, en volgens de islamitische wet is het consumeren van elk product dat afkomstig is van een verboden dier haram. Het varken wordt in de islam beschouwd als een van de meest onreine dieren, dus het eten van alles wat van varkens afkomstig is, zoals varkensvlees of spek, is ten strengste verboden.
KateKate answered 2 jaar ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de islamitische uitspraak over het al dan niet halal zijn van kwarktaart zal variëren afhankelijk van de ingrediënten die gebruikt worden bij de bereiding. De meeste kwarktaarten worden echter als halal beschouwd, omdat ze over het algemeen geen varkensvleesproducten of alcohol bevatten.
IvanIvan answered 2 jaar ago
Ja, de meeste kaastaarten worden als halal beschouwd. Er zijn een paar ingrediënten die een bepaalde cheesecake niet-halal kunnen maken, zoals alcohol of gelatine afkomstig van varkensvlees, maar meestal worden alle ingrediënten in een cheesecake als halal beschouwd.
GeorgeGeorge answered 2 jaar ago
Ja, cheesecake is halal. Cheesecake is gemaakt van kaas, wat volgens de Islamitische wet een toegestaan voedsel is. Bovendien zijn de ingrediënten in cheesecake (bloem, suiker, eieren) ook allemaal halal.
GijsGijs answered 2 jaar ago
Ja, kwarktaart is halal. De hoofdingrediënten van kwarktaart zijn meestal roomkaas, eieren, suiker en bloem. Deze ingrediënten zijn allemaal halal. Er kunnen enkele variaties in het recept zijn die ingrediënten als gelatine of alcohol bevatten die niet halal zijn, maar de meeste cheesecakes worden gemaakt met halal ingrediënten.