Bekijk vragenCategory: KaasIs cheddar kaas vegetarisch?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Is cheddar kaas vegetarisch?

2 Answers
FenderFender answered 1 maand ago

De meeste cheddarkazen worden gemaakt met stremsel, een eiwit dat afkomstig is van de maag van dieren. Dit betekent dat cheddarkaas technisch gezien niet vegetarisch is. Er zijn echter een paar merken stremselvrije cheddarkaas op de markt. Dus als je vegetariër bent en af en toe graag een tosti kaas eet of nacho’s met kaas eet, kun je gerust zijn: er zijn mogelijkheden voor jou.

OdetteOdette answered 1 maand ago

Cheddar kaas is meestal vegetarisch, maar er zijn enkele merken die dierlijk stremsel gebruiken in het productieproces. Als je je afvraagt of je cheddarkaas vegetarisch is, kijk dan op het etiket of er dierlijk stremsel in zit.