Bekijk vragenCategory: KaasIs cheddar kaas halal?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Is cheddar kaas halal?

2 Answers
HelenaHelena answered 4 weken ago

Antwoord Nee, cheddarkaas is niet halal. Hij wordt gemaakt met stremsel, een enzym dat afkomstig is van het maagslijmvlies van dieren. Dit betekent dat het niet geschikt is voor islamitische diëten. Er zijn echter alternatieve kazen die zonder stremsel worden gemaakt en wel halal-gecertificeerd zijn. Voorbeelden hiervan zijn mozzarella en feta. Dus als u op zoek bent naar een heerlijke kaas om van te genieten die ook halal-gecertificeerd is, controleer dan voor aankoop het etiket.

LotteLotte answered 4 weken ago

Er zijn verschillende stromingen over dit onderwerp, maar de meeste geleerden zijn het erover eens dat cheddarkaas niet halal is. De reden hiervoor is dat cheddarkaas wordt gemaakt met stremsel, dat afkomstig is uit de magen van kalveren. Hoewel sommigen beweren dat het stremsel op een zodanige manier kan worden gewonnen dat het halal wordt, zijn de meeste geleerden van mening dat dit proces niet 100% effectief is, en dat cheddarkaas daarom niet als halal kan worden beschouwd.