Bekijk vragenCategory: KaasIs cheddar kaas halal?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is cheddar kaas halal?
4 Answers
HelenaHelena answered 2 jaar ago
Antwoord Nee, cheddarkaas is niet halal. Hij wordt gemaakt met stremsel, een enzym dat afkomstig is van het maagslijmvlies van dieren. Dit betekent dat het niet geschikt is voor islamitische diëten. Er zijn echter alternatieve kazen die zonder stremsel worden gemaakt en wel halal-gecertificeerd zijn. Voorbeelden hiervan zijn mozzarella en feta. Dus als u op zoek bent naar een heerlijke kaas om van te genieten die ook halal-gecertificeerd is, controleer dan voor aankoop het etiket.
LotteLotte answered 2 jaar ago
Er zijn verschillende stromingen over dit onderwerp, maar de meeste geleerden zijn het erover eens dat cheddarkaas niet halal is. De reden hiervoor is dat cheddarkaas wordt gemaakt met stremsel, dat afkomstig is uit de magen van kalveren. Hoewel sommigen beweren dat het stremsel op een zodanige manier kan worden gewonnen dat het halal wordt, zijn de meeste geleerden van mening dat dit proces niet 100% effectief is, en dat cheddarkaas daarom niet als halal kan worden beschouwd.
ManouManou answered 2 jaar ago
Ja, de meeste soorten cheddarkaas zijn halal. Om een kaas als halal te beschouwen, moet hij aan bepaalde eisen voldoen. Ten eerste moet de melk die voor de productie van de kaas wordt gebruikt, afkomstig zijn van een halal-gecertificeerd dier. Ten tweede moet het stremsel dat wordt gebruikt om de melk te laten stremmen, afkomstig zijn van een halal-gecertificeerde bron. En ten slotte mag de kaas zelf geen varkensvlees of varkensvleesproducten bevatten.
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de regels en voorschriften voor halal-certificering van land tot land en zelfs van islamitische sekte tot islamitische sekte kunnen verschillen. De meeste autoriteiten zijn het er echter over eens dat cheddarkaas (en andere soorten kaas) over het algemeen als halal wordt beschouwd, zolang ze geen sporen van varkensvlees of varkensvleesproducten bevatten.