Bekijk vragenCategory: ReceptenIs cake ongezond?
Avatargast Staff asked 4 weken ago

Is cake ongezond?

3 Answers
OdinOdin answered 4 weken ago

Ja, cake is ongezond. Cake bevat veel suiker en calorieën, en het vult niet goed. Als je een paar hapjes neemt, voel je je na een uur of twee waarschijnlijk nog steeds onbevredigd en hongerig.

LaurenLauren answered 4 weken ago

Hoewel er veel ongezonde opties zijn als het gaat om cake, is het niet inherent een ongezond voedingsmiddel. Een enkele portie cake kan zelfs een goede bron van eiwitten en vitamine A zijn. De meeste cakes bevatten echter veel suiker en calorieën, dus het is belangrijk om ze met mate te eten. Enkele van de ergste overtreders zijn met room gevulde cakes, chocolade cakes, en Bundt cakes. Deze soorten gebak zitten vol met suiker en vet, die kunnen bijdragen aan gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen als ze in overmaat worden gegeten. Als je op zoek bent naar een gezondere optie, probeer dan zelf een cake te bakken met volkorenmeel, vruchtenpuree of magere yoghurt.

BrittBritt answered 3 weken ago

Ja, cake is ongezond. Het zit vol met suiker en ongezonde vetten, en het heeft weinig voedingswaarde. Een plak cake bevat al gauw meer dan 300 calorieën, en de meeste cakes bevatten ook veel natrium. Bovendien is cake vaak gemaakt van geraffineerde bloem, wat kan leiden tot pieken in de bloedsuikerspiegel.