Bekijk vragenCategory: ReceptenIs cake halal?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is cake halal?
3 Answers
LotteLotte answered 2 jaar ago
Er is enige discussie over de vraag of cake halal is of niet. Cake wordt over het algemeen gemaakt met boter, eieren en melk, die allemaal als haram (of niet toegestaan) worden beschouwd in de Islam. Er zijn echter enkele variaties van cake die zonder deze ingrediënten gemaakt kunnen worden, dus het is mogelijk om een halal cake te vinden. Vraag uw plaatselijke bakker of hij een halal taart voor u kan maken.
BrittBritt answered 2 jaar ago
Er is geen universeel antwoord op deze vraag, omdat verschillende mensen verschillende opvattingen hebben over wat halal voedsel is. Sommigen zullen zeggen dat cake niet halal is omdat het zuivelproducten bevat, terwijl anderen zullen beweren dat zolang alle ingrediënten van de cake afkomstig zijn van halal-gecertificeerde leveranciers, de cake als halal wordt beschouwd. Een ding om in gedachten te houden is dat het feit dat een voedsel niet specifiek in de Koran wordt genoemd als zijnde haram (verboden), niet automatisch betekent dat het voedsel als halal wordt beschouwd.
EliasElias answered 2 jaar ago
Er is geen universeel antwoord op deze vraag, omdat verschillende culturen verschillende meningen hebben over wat een halal taart is. In het algemeen zullen de meeste mensen echter zeggen dat een taart als halal wordt beschouwd als hij geen alcohol of varkensvleesproducten bevat.