Bekijk vragenCategory: Groentenis broccoli een koolsoort?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
is broccoli een koolsoort?
4 Answers
HarveyHarvey answered 2 jaar ago
Ja, broccoli is een koolsoort. Hij behoort tot de soort Brassica oleracea, waartoe ook boerenkool, spruitjes en bloemkool behoren. Broccoli werd voor het eerst gekweekt uit wilde koolplanten in de jaren 1700.
BellaBella answered 2 jaar ago
Nee, broccoli is geen koolsoort. Broccoli is lid van het geslacht Brassica en de soort broccoli. Kool is lid van de familie Brassicaceae en de soort Capitata.
EvanEvan answered 2 jaar ago
Broccoli en kool zijn beide kruisbloemige groenten, maar ze zijn niet hetzelfde. Kool is een witte of groene krop met dicht opeengepakte bladeren rond een stevige steel. Broccoli bestaat uit vele kleine, losse bloemknoppen die meestal diepgroen van kleur zijn. Beide groenten bevatten veel voedingsstoffen, waaronder vitamine C en K, foliumzuur en kalium. Ze leveren ook belangrijke antioxidanten en fytonutriënten.
OwenOwen answered 2 jaar ago
broccoli is een koolsoort. Meer bepaald is broccoli een groene kruisbloemige groente in dezelfde familie als bloemkool, spruitjes, boerenkool en kool. Het dankt zijn naam aan het Latijnse woord brachium, dat "arm" betekent. Dit verwijst naar de vorm van de broccolikop, die lijkt op een arm of een bos bloemen.