Bekijk vragenCategory: KaasIs brie schimmelkaas?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is brie schimmelkaas?
6 Answers
FenderFender answered 2 jaar ago
Ja, brie is een schimmelkaas. Hij wordt gemaakt van koemelk en bevat de bacterie Penicillium candidum, die verantwoordelijk is voor de karakteristieke witte, bloomachtige korst van de kaas. Deze bacterie produceert een toxine, penicilline genaamd, en daarom kan het eten van brie soms voedselvergiftiging veroorzaken.
JasmijnJasmijn answered 2 jaar ago
Ja, brie is een schimmelkaas. Hij wordt gemaakt van koemelk en bevat een schimmel die Penicillium candidum heet. Deze schimmel vormt een witte korst op het oppervlak van de kaas en geeft de kaas zijn kenmerkende smaak.
RachelRachel answered 2 jaar ago
Ja, brie is een kaas die schimmel bevat. De schimmel op brie is echter veilig om te eten en maakt deel uit van wat de kaas zijn unieke smaak geeft.
LeoLeo answered 2 jaar ago
Dat kan. Brie is een zachte kaas die gemaakt wordt van koemelk. De kaas heeft een witte korst en een romige textuur. Hij wordt vaak gegeten als onderdeel van een picknick of geserveerd met crackers en fruit. Brie kan besmet zijn met de bacterie Staphylococcus aureus, waardoor de kaas een groenwitte schimmel ontwikkelt op het oppervlak. De schimmel is veilig om te eten, maar kan een onaangename geur en smaak veroorzaken.
LotteLotte answered 2 jaar ago
Dat kan, maar dat hoeft niet. Brie is een zachte kaas die vaak wit of gebroken wit van kleur is. De eetbare korst is lichtbruin en kan kleine oneffenheden en ribbels hebben. Brie wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en heeft doorgaans een vetgehalte van ongeveer 50%. De smaak van brie wordt vaak beschreven als boterachtig, nootachtig of aards. Het heeft ook een licht zure smaak en een sterk aroma. Brie kan vers worden gegeten of enkele maanden rijpen. Vers is de textuur romig en zacht. Naarmate hij ouder wordt, wordt de textuur harder en brokkeliger.
CharlieCharlie answered 2 jaar ago
Brie is een zachte kaas van koemelk met een witte korst en een romige, gladde en lichtgele binnenkant. De kaas is genoemd naar de regio Normandië in Frankrijk waar hij voor het eerst werd gemaakt. Brie is geen schimmelkaas, maar er zijn soorten brie die gemaakt zijn met blauwe of groene schimmel. Deze kazen worden respectievelijk "bries de Meaux" en "bries de Melun" genoemd, en ze zijn vernoemd naar de nabijgelegen steden Meaux en Melun.