Bekijk vragenCategory: KaasIs brie gezond?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is brie gezond?
5 Answers
HunterHunter answered 2 jaar ago
Brie is een zachte, witte kaas gemaakt van koemelk. Hij heeft een milde smaak en een romige textuur.   Brie bevat veel cholesterol en verzadigd vet. Hij bevat ook ongeveer 20 mg natrium per ons, dus het is niet de gezondste kaaskeuze. Brie is echter wel een goede bron van vitamine B12 en eiwitten. Dus als je op zoek bent naar een kaas die rijk is aan voedingsstoffen, is brie een goede keuze.
EvanEvan answered 2 jaar ago
Hoewel brie veel verzadigd vet en calorieën bevat, is het ook een goede bron van eiwitten, calcium en vitamine A en B12. Bovendien maken de zachte textuur en de rijke smaak van brie het een gewilde kaas voor veel mensen. Dus, hoewel het niet de gezondste kaas is die je kunt eten, kan het zeker deel uitmaken van een gezond dieet.
PhilouPhilou answered 2 jaar ago
Dat hangt af van je definitie van "gezond" Brie is een zachte kaas gemaakt van koemelk. Hij bevat veel cholesterol, dus het is niet de gezondste kaas die je kunt eten. Maar het heeft wel een aantal voedingsvoordelen, waaronder eiwit, calcium en vitamine A. Dus als je op zoek bent naar een voedzaam tussendoortje, is brie een goede keuze. Maar als u op uw cholesterolgehalte let, kunt u beter een andere kaas kiezen.
IlseIlse answered 2 jaar ago
Brie is een zachte kaas die gemaakt wordt van koemelk. Hij bevat veel verzadigd vet en cholesterol, en ook een aanzienlijke hoeveelheid natrium. Daarom wordt brie niet beschouwd als een gezonde keuze.
LoekLoek answered 2 jaar ago
Dat kan. Brie is een zachte kaas gemaakt van koemelk. Hij heeft een boterachtige, nootachtige smaak en een romige textuur. Brie is calorierijk, met ongeveer 100 calorieën per ons, maar bevat ook goede hoeveelheden eiwitten, calcium en vitamine B12. Bovendien is brie een goede bron van het vetzuur geconjugeerd linolzuur (CLA), waarvan is aangetoond dat het voordelen heeft voor de gezondheid, zoals vermindering van lichaamsvet en bescherming tegen kanker. Toch bevat brie veel verzadigd vet en cholesterol. Dus als u op uw gewicht let of uw cholesterolgehalte onder controle probeert te houden, kunt u uw inname van brie beter beperken.