Bekijk vragenCategory: Groentenis bloemkool gezond?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

is bloemkool gezond?

4 Answers
DenzelDenzel answered 1 maand ago

Ja, bloemkool is een gezonde groente. Het maakt deel uit van de kruisbloemige familie van groenten, die bekend staan om hun kankerbestrijdende eigenschappen. Bloemkool bevat ook veel antioxidanten en vitamine C. Bloemkool kan rauw of gekookt worden gegeten, en is een veelzijdig ingrediënt dat in allerlei gerechten kan worden gebruikt.

RosaRosa answered 1 maand ago

Ja, bloemkool is een gezonde groente. Het bevat veel vitamine C en K, en ook vezels. Het bevat ook antioxidanten die kunnen helpen bij de bescherming tegen kanker en andere ziekten. Bovendien bevat bloemkool weinig calorieën en koolhydraten, waardoor het een goede keuze is voor mensen die willen afvallen of hun bloedsuikerspiegel willen beheersen.

BramBram answered 1 maand ago

Bloemkool is een geweldige bron van vezels, vitamine C, K, en B6, folaat, kalium, en mangaan. Het levert ook wat omega-3 vetzuren. Een kopje bloemkool bevat slechts 27 calorieën. Bovendien bieden kruisbloemige groenten zoals bloemkool unieke gezondheidsvoordelen, waaronder kankerpreventie.

KeesKees answered 4 weken ago

Ja, bloemkool is gezond. Het is een goede bron van vezels, vitamine C, vitamine K, en kalium. Bovendien bevat het fytonutriënten die de gezondheid ten goede kunnen komen.