Bekijk vragenCategory: KaasIs belegen kaas gepasteuriseerd?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is belegen kaas gepasteuriseerd?
4 Answers
RachelRachel answered 2 jaar ago
Gerijpte kaas is een soort kaas die gedurende een bepaalde periode is gerijpt, meestal enkele maanden tot een jaar of langer. In die tijd ondergaat de kaas een rijpingsproces, waarbij hij zijn smaak en karakteristieke textuur ontwikkelt De meeste gerijpte kazen worden gemaakt van gepasteuriseerde melk, wat betekent dat de melk is verhit om schadelijke bacteriën te vernietigen. Er zijn echter enkele soorten rauwmelkse kazen die ook als rijpe kazen worden beschouwd.
DannyDanny answered 2 jaar ago
Nee, bijna alle kaas wordt gemaakt van ongepasteuriseerde melk. In de VS wordt ongeveer 90% van de kaas gemaakt van rauwe melk. Alle kaas die in de VS wordt verkocht, moet echter als rauw worden geëtiketteerd, dus het is gemakkelijk om ongepasteuriseerde kaas te vermijden als dat uw voorkeur heeft. De meeste kaas wordt niet gepasteuriseerd omdat het verhittingsproces veel van de goede bacteriën doodt die bijdragen tot smaak en textuur. Dus om een kaas met een goede smaak en textuur te maken, moeten die bacteriën in de melk aanwezig zijn. Sommige kazen worden kort verhit (lage temperatuur pasteurisatie) maar dit doodt niet alle bacteriën en kan nog steeds resulteren in een behoorlijk smakend product.
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
Ja, alle kazen moeten in de Verenigde Staten worden gepasteuriseerd.
BramBram answered 2 jaar ago
Nee, kaas wordt niet gepasteuriseerd. De meeste commercieel verkrijgbare kazen in de Verenigde Staten worden gemaakt van rauwe melk die gepasteuriseerd is voordat er kaas van wordt gemaakt. Er zijn echter een paar kaassoorten die van ongepasteuriseerde melk worden gemaakt, zoals bepaalde soorten brie en camembert. Deze kazen moeten worden geëtiketteerd als "rauw" of "ongepasteuriseerd" Hoewel de meeste mensen ongepasteuriseerde kazen veilig kunnen eten, moeten zwangere mensen of mensen met een verzwakt immuunsysteem ze vermijden Over het algemeen zijn oude kazen veilig om te eten, omdat de bacteriën die voedselziekten veroorzaken er niet in kunnen groeien. Jonge kazen van ongepasteuriseerde melk kunnen echter wel schadelijke bacteriën bevatten.