Bekijk vragenCategory: Groentenis aubergine een groente?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
is aubergine een groente?
9 Answers
FeliciaFelicia answered 2 jaar ago
Aubergine is technisch gezien een vrucht, maar wordt algemeen beschouwd als een groente. Aubergines bevatten weinig calorieën en vet, en zijn een goede bron van vezels en vitaminen. Aubergines zijn er in veel verschillende soorten, waaronder de gewone paarse aubergine, de witte aubergine en de baby-aubergine. Aangenomen wordt dat aubergines hun oorsprong vinden in India of China, en ze worden al eeuwenlang geteeld. Aubergines werden in de 14e eeuw in Europa geïntroduceerd en in de 16e eeuw door Afrikaanse slaven naar Noord-Amerika gebracht. Tegenwoordig worden aubergines overal ter wereld geteeld.
JasmijnJasmijn answered 2 jaar ago
Botanisch gezien is aubergine een bes. Het is een eetbaar lid van de plantenfamilie Solanaceae, waartoe ook de nauw verwante soorten tomaat, aardappel en paprika behoren. Aubergine komt oorspronkelijk uit India en is geïntroduceerd in andere landen zoals Italië en China. In veel regio's wordt het beschouwd als een nachtschade groente, vanwege de nauwe verwantschap met andere nachtschades zoals tomaten en aardappelen. De vrucht groeit aan een wijnstok en kan zowel wit als paars van kleur zijn. De aubergine heeft een lange geschiedenis en werd voor het eerst genoemd in een 1e-eeuws werk genaamd De Natuurlijke Geschiedenis van Plinius de Oudere. In de 8e eeuw werd hij vanuit India in China geïntroduceerd.
HarveyHarvey answered 2 jaar ago
Ja, aubergine is een groente. Het is een lid van de nachtschadefamilie, waartoe ook tomaten, aardappelen en paprika's behoren. Aubergine bevat weinig calorieën en levert een aantal belangrijke voedingsstoffen, waaronder voedingsvezels, kalium en vitamine B6. Het is ook een bron van fytonutriënten - verbindingen met antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.
DenzelDenzel answered 2 jaar ago
Ja, aubergine is een groente. Botanisch gezien is het een vrucht, maar het wordt algemeen beschouwd als een groente vanwege de manier waarop het wordt gekookt en geconsumeerd.
FreekFreek answered 2 jaar ago
Ja, aubergine is een groente. Het is een vrucht, maar vanwege de culinaire toepassingen wordt hij toch als groente aangemerkt.
MirteMirte answered 2 jaar ago
Ja, aubergine is een groente. Hij behoort tot de nachtschadefamilie, waartoe ook tomaten, aardappelen en paprika's behoren.
HannaHanna answered 1 jaar ago
Ja, aubergine is een groente. Botanisch gezien is het een vrucht, maar over het algemeen wordt het als groente beschouwd.
IanIan answered 1 jaar ago
Ja, aubergine is een groente. Hij behoort tot de nachtschadefamilie en is verwant aan tomaten, aardappelen en paprika's. Aubergine wordt vaak gebruikt in gerechten als ratatouille of baba ghanoush.
BramBram answered 1 jaar ago
Ja, aubergine is een groente. Hij maakt deel uit van de nachtschadefamilie, waartoe ook tomaten, aardappelen en paprika's behoren.