Bekijk vragenCategory: ReceptenIs appeltaart glutenvrij?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Is appeltaart glutenvrij?

3 Answers
RosaRosa answered 1 maand ago

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is appeltaart niet per definitie glutenvrij. De appels zelf zijn van nature glutenvrij, maar de taartbodem is vaak gemaakt van tarwemeel en bevat dus gluten. Er zijn nu echter veel merken glutenvrije taartkorsten op de markt, dus het is mogelijk om een heerlijke en veilige appeltaart te maken die ook glutenvrij is. Kijk wel even op de ingrediëntenlijst van de taartkorst of die echt glutenvrij is.

RachelRachel answered 3 dagen ago

Ja, appeltaart is glutenvrij. Het is echter belangrijk om de ingrediëntenlijst op de verpakking van de kant-en-klare korst te controleren om er zeker van te zijn dat er geen tarwemeel is gebruikt. Als je de korst zelf maakt, gebruik dan glutenvrij meel. Appeltaarten worden meestal gemaakt met een combinatie van geschilde en geraspte Granny Smith appels en witte suiker. De meest gebruikte kruiden in appeltaarten zijn kaneel, nootmuskaat en piment. In sommige recepten worden ook rozijnen of in blokjes gesneden gedroogde abrikozen aan de vulling toegevoegd.

KirstenKirsten answered 3 dagen ago

Ja. De meeste appeltaarten zijn glutenvrij, maar het is altijd het beste om voor de zekerheid de ingrediëntenlijst te controleren. Appeltaarten zijn een klassiek Amerikaans dessert en veel mensen genieten ervan, ook als ze geen coeliakie of glutenintolerantie hebben. Dat komt omdat de meeste appeltaarten worden gemaakt met glutenvrije ingrediënten zoals bloem, haver en bruine suiker. Er zijn een paar variaties die tarwebloem bevatten, dus controleer altijd de ingrediëntenlijst voordat je een appeltaart koopt of maakt.