Bekijk vragenCategory: GroentenIs andijvie een wintergroente?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is andijvie een wintergroente?
5 Answers
OliviaOlivia answered 2 jaar ago
Andijvie (Cichorium endivia) is een soort groene bladgroente die behoort tot de cichoreifamilie. Vanwege hun licht bittere smaak worden ze vaak gebruikt als saladegroen of als garnering. Andijvie kan wit of rood zijn, waarbij de rode variëteit een iets zoetere smaak heeft. Andijvie groeit het best bij koel weer, daarom wordt het vaak beschouwd als een wintergroente. Andijvie is zelfs een van de weinige groenten die zoeter wordt na blootstelling aan vorst. Ze kunnen worden geoogst van de late herfst tot het vroege voorjaar, op voorwaarde dat de temperatuur boven het vriespunt blijft.
DenzelDenzel answered 1 jaar ago
Andijvie is een wintergroente. Het kan worden geteeld in klimaten met koud weer, en het wordt geoogst tijdens de wintermaanden. Andijvie is een groene bladgroente die behoort tot de witloffamilie. Het is een koel gewas dat kan worden geteeld in klimaten met koud weer, en het wordt geoogst tijdens de wintermaanden. Enkele van de meest populaire soorten andijvie zijn krulandijvie, andijvie en Belgische andijvie. Andijvie heeft een licht bittere smaak en wordt vaak gebruikt in salades of als bijgerecht.
FreekFreek answered 1 jaar ago
Nee, andijvie is een koud-weer-groente. Hij kan zowel in de winter als in de herfst worden geteeld.
IvanIvan answered 1 jaar ago
Andijvie is een wintergroente.
BrittBritt answered 1 jaar ago
Andijvie wordt over het algemeen beschouwd als een wintergroente, hoewel het in sommige klimaten het hele jaar door kan worden geteeld. De meest voorkomende soorten andijvie zijn Belgische andijvie en krulandijvie. Beide zijn lid van de witloffamilie en hebben een licht bittere smaak. Belgisch witlof is meestal wit of lichtgeel van kleur, terwijl krulandijvie diepgroene bladeren heeft met een roodachtige tint.