Bekijk vragenCategory: GroentenIs andijvie een koolsoort?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is andijvie een koolsoort?
5 Answers
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
Ja, andijvie is een koolsoort. Hij behoort tot de witloffamilie, waartoe ook radicchio en Belgische andijvie behoren. Andijvie heeft een licht bittere smaak en wordt vaak gebruikt in salades of als voorgerecht.
BellaBella answered 2 jaar ago
Nee, andijvie is geen koolsoort. Kool is een soort kruisbloemige groente, terwijl andijvie een soort witlof is. Kruisbloemige groenten zijn genoemd naar hun kruisvormige bloemen, en omvatten broccoli, bloemkool, spruitjes, boerenkool en koolrabi. Witlof behoort tot dezelfde familie als witlof, witlof, radicchio en andijvie.
MilasMilas answered 2 jaar ago
Ja, andijvie is een koolsoort. Het is een lid van de witloffamilie, en er zijn verschillende soorten andijvie, waaronder krulandijvie, andijvie en radicchio. Andijvie is een populair salade-ingrediënt omdat het een licht bittere smaak en een knapperige textuur heeft. Het is ook rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine C en foliumzuur.
MirteMirte answered 1 jaar ago
Nee, andijvie is geen koolsoort. Andijvie is een slasoort en behoort tot de witloffamilie. Het heeft een bittere smaak en wordt meestal gebruikt in salades of als onderdeel van een groenteschotel.
DenzelDenzel answered 1 jaar ago
Ja, andijvie is een koolsoort. Hij behoort tot de witloffamilie, waartoe ook radicchio, andijvie en frisée behoren. Witlof onderscheidt zich van andere leden van de witloffamilie door zijn bitterheid en zijn gekrulde bladeren. Het wordt meestal rauw gegeten in salades of als onderdeel van een crudité schotel, maar het kan ook gekookt worden.