Bekijk vragenCategory: FruitIs ananas een citrusvrucht?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is ananas een citrusvrucht?
9 Answers
ManouManou answered 2 jaar ago
Nee, ananas is geen citrusvrucht. Het is een tropische vrucht die verwant is aan de banaan en de grapefruit.
KirstenKirsten answered 2 jaar ago
Nee, ananas is geen citrusvrucht. Ananas is een tropische vrucht die verwant is aan de bromeliafamilie. Het is de enige vrucht in deze familie en komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Citrusvruchten zijn typisch kleine, groene, zure vruchten die aan bomen groeien. Enkele veel voorkomende citrusvruchten zijn sinaasappels, citroenen, grapefruit en mandarijnen.
OdetteOdette answered 2 jaar ago
Ja, ananas is een citrusvrucht. Hij behoort tot dezelfde familie als sinaasappels en grapefruit. De vrucht is zoet en pittig met een licht zure nasmaak. Hij bevat ook veel vitamine C en bromelaïne (een enzym dat eiwitten helpt verteren).
HunterHunter answered 2 jaar ago
Ja, ananas is een citrusvrucht. Het is eigenlijk de enige vrucht in de Bromeliaceae-familie, waartoe ook bromelia's en Tillandsia (luchtplanten) behoren.
KeesKees answered 2 jaar ago
Nee, ananas is geen citrusvrucht. Hij behoort echter wel tot dezelfde familie als citrusvruchten. De ananas wordt geclassificeerd als een besvrucht.
LeoLeo answered 1 jaar ago
Ananas is geen citrusvrucht. Citrusvruchten zijn over het algemeen klein, zoals sinaasappels en limoenen, en hebben een zure smaak. Ananas is een grote vrucht en heeft een zoetzure smaak.
EllaElla answered 1 jaar ago
Nee, ananas is geen citrusvrucht. Citrusvruchten zijn typisch zuur en zuur. Ananas is zoet en heeft een licht wrange smaak. Hij is ook veel sappiger dan citrusvruchten.
HelenaHelena answered 1 jaar ago
Nee, ananas is geen citrusvrucht. Hij behoort tot dezelfde familie als bananen, papaja's en mango's.
GeorgeGeorge answered 1 jaar ago
Ja, ananas is een citrusvrucht. Hij behoort tot de Bromeliaceae familie en is het meest verwant aan de bromelia plant. Andere leden van deze familie zijn Tillandsia (luchtplanten) en Guzmania (vaasvormige planten met lange bloemstelen).