Bekijk vragenCategory: ReceptenIs amandelmelk glutenvrij?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Is amandelmelk glutenvrij?

3 Answers
HarveyHarvey answered 1 maand ago

De meeste amandelmelk is glutenvrij, maar het is belangrijk om voor de zekerheid de ingrediëntenlijst te controleren. Sommige merken amandelmelk voegen tarwezetmeel toe als verdikkingsmiddel, dus als je een glutenvrij dieet volgt, moet je een merk kiezen dat geen tarwezetmeel bevat.

FreekFreek answered 1 maand ago

Ja, amandelmelk is glutenvrij. Sommige mensen zijn allergisch voor amandelen, maar de meeste mensen kunnen zonder problemen amandelmelk drinken. Amandelmelk is een goed alternatief voor koemelk voor mensen die lactose-intolerant zijn of allergisch zijn voor zuivelproducten. Er zijn veel merken amandelmelk op de markt, dus kijk goed op de etiketten voordat je iets koopt.

NovaNova answered 1 maand ago

Er bestaat veel verwarring over de vraag of amandelmelk glutenvrij is of niet. Het korte antwoord is ja, amandelmelk is normaal gesproken glutenvrij. Er zijn echter een paar dingen die je in gedachten moet houden.
 
Allereerst is het belangrijk te weten dat amandelen zelf geen gluten bevatten. Dus als je op zoek bent naar een notenmelk alternatief en je maakt je zorgen over gluten, wees dan gerust dat amandelen een veilige keuze zijn.
 
Wel is het belangrijk om te weten dat veel commerciële merken amandelmelk andere ingrediënten toevoegen die gluten kunnen bevatten, zoals tarwekiemen of gerstemoutstroop. Dus als je gluten strikt vermijdt, kijk dan goed op het etiket voordat je het koopt.