Bekijk vragenCategory: FruitIs abrikoos een citrusvrucht?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Is abrikoos een citrusvrucht?
8 Answers
BellaBella answered 2 jaar ago
Nee, abrikoos is geen citrusvrucht. Citrusvruchten worden gekenmerkt door een hoog zuurgehalte en een sterk aroma, die abrikozen missen. Abrikozen worden daarentegen ingedeeld bij de steenvruchten, waartoe ook andere vruchten behoren zoals kersen, pruimen en nectarines. Dus hoewel ze op sinaasappels of citroenen lijken, zijn abrikozen eigenlijk heel andere vruchten.
BramBram answered 2 jaar ago
Nee, abrikozen zijn geen citrusvruchten. Abrikozen worden samen met perziken, pruimen en nectarines tot de steenvruchten gerekend. De vrucht heeft de vorm van een kleine perzik en heeft een gladde schil die in kleur varieert van geel tot oranje tot rood. Het eetbare deel van de abrikoos is de vlezige binnenkant, die afhankelijk van het ras stevig of sappig is.
ChristinaChristina answered 2 jaar ago
Abrikozen zijn geen citrusvruchten. Het zijn steenvruchten, verwant aan pruimen en perziken.
PhilouPhilou answered 2 jaar ago
Abrikozen behoren tot het geslacht Prunus, waartoe ook perziken, pruimen en kersen behoren. Abrikozen zijn dus steenvruchten. Al deze vruchten behoren tot de onderfamilie Prunoideae van de familie Rosaceae. Citrusvruchten komen uit een andere familie, Rutaceae. De bekendste citrusvrucht is de sinaasappel. Maar andere veel voorkomende citrusvruchten zijn grapefruit, citroenen en limoenen.
MilasMilas answered 1 jaar ago
Technisch gezien zijn abrikozen geen citrusvruchten. Citrusvruchten worden meestal gedefinieerd als vruchten met pitten en een dunne schil die in hun geheel kunnen worden gegeten, zoals sinaasappels, citroenen en grapefruit. Abrikozen hebben een grote pit in het midden van de vrucht die voor het eten moet worden verwijderd. Ze hebben ook een taaie schil die gewoonlijk niet wordt gegeten.
KateKate answered 1 jaar ago
Nee, abrikozen zijn geen citrusvruchten. Citrusvruchten zijn meestal wrang en zuur. Abrikozen zijn zoet en hebben een zachte textuur.
JuliaJulia answered 1 jaar ago
Ja, abrikoos is een citrusvrucht. Hij behoort tot dezelfde familie als sinaasappels, grapefruit en citroenen.
OdinOdin answered 1 jaar ago
Abrikozen zijn geen citrusvruchten. Ze zijn verwant aan pruimen, perziken en nectarines. Citrusvruchten zijn meestal kleiner met een dunne schil, terwijl abrikozen groter zijn met een dikkere schil. Citrusvruchten hebben ook zaden, die abrikozen niet hebben. Ten slotte is de smaak van citrusvruchten zuurder dan die van abrikozen.