Bekijk vragenCategory: ReceptenHoeveel rijst moet je koken voor 1 persoon?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoeveel rijst moet je koken voor 1 persoon?
4 Answers
JuliaJulia answered 2 jaar ago
De hoeveelheid rijst die u voor één persoon moet koken, hangt af van hoeveel die persoon normaal eet en hoe hongerig hij is. Een goede vuistregel is om ongeveer 1/2 kopje rijst per persoon te koken. Dit moet genoeg zijn om ze te vullen zonder dat ze een te vol gevoel hebben. Als je voor een groep mensen kookt, kun je altijd een beetje extra maken voor het geval iemand een tweede portie wil.
BramBram answered 2 jaar ago
½ kopje. Eén kopje gekookte rijst levert ongeveer 2 kopjes gekookte rijst op.
RosaRosa answered 2 jaar ago
Een kop witte rijst is meestal genoeg voor 2-3 porties. Bruine rijst is meestal goed voor 3-4 porties. Dus voor 1 persoon kook je respectievelijk 1/2 kopje of 1 kopje bruine of witte rijst.
IvanIvan answered 2 jaar ago
De hoeveelheid rijst die je moet koken voor één persoon hangt af van hoeveel die persoon zal eten. Normaal gesproken is één kopje gekookte rijst genoeg voor één volwassen maaltijd. Als je kookt voor kinderen of iemand met een kleine eetlust, is een half kopje gekookte rijst per persoon genoeg. Natuurlijk zijn dit slechts schattingen - sommige mensen kunnen meer of minder rijst eten dan anderen. De beste manier om te bepalen hoeveel gekookte rijst je nodig hebt is om te beginnen met het koken van een kleine hoeveelheid en dan aan te passen op basis van hoeveel je gasten daadwerkelijk consumeren.