Bekijk vragenCategory: ReceptenHoeveel rijst moet je koken voor 1 persoon?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
Hoeveel rijst moet je koken voor 1 persoon?
4 Answers
OliviaOlivia answered 2 jaar ago
De algemene consensus is dat je ongeveer 1/2 kopje rijst moet koken voor 1 persoon.
MilasMilas answered 2 jaar ago
kook 1/2 kopje tot 1 kopje droge rijst, afhankelijk van hoeveel honger je hebt. 1/2 kopje maakt ongeveer 3/4 kopjes gekookte rijst, en is genoeg voor één persoon die niet zo'n honger heeft. 1 kopje is genoeg voor ongeveer 1 1/2 kopje gekookte rijst en is genoeg voor één persoon die matige honger heeft. 1 1/2 kopje is goed voor ongeveer 2 kopjes gekookte rijst en is genoeg voor één persoon met grote honger.
CalebCaleb answered 2 jaar ago
De hoeveelheid rijst die je moet koken voor één persoon hangt af van hoeveel ze zullen eten. Een goede vuistregel is om ongeveer 1/2 kopje (ongekookte) rijst per persoon te koken, wat ongeveer 1 kopje (gekookte) rijst oplevert. Houd er rekening mee dat sommige mensen meer of minder eten dan anderen, dus het is altijd het beste om te veel te koken in plaats van te weinig. Maar als u een ruwe schatting wilt maken, is 1/2 kopje ongekookte rijst per persoon genoeg.
AliceAlice answered 2 jaar ago
De algemene vuistregel is om 1/2 kopje rijst per persoon te koken. Dit kan echter variëren afhankelijk van het soort rijst en de kookmethode. Bijvoorbeeld, bruine rijst doet er over het algemeen wat langer over om te koken dan witte rijst, dus u zou 1/3 kopje bruine rijst per persoon kunnen koken. En als u Rice-A-Roni of een andere rijstmix uit een doos kookt, volg dan de aanwijzingen op de verpakking.