1 pompoen maakt ongeveer 6 porties soep. Ingrediënten: 1 pompoen (ongeveer 6 kopjes gehakt) 1 grote ui (fijngehakt) 3 teentjes knoflook (fijngehakt) 4 kopjes kippen- of groentebouillon 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes ½ theelepel zout ¼ theelepel gemalen zwarte peper Optionele ingrediënten 1 kop melk ¼ kopje zure room Instructies: 1. Verwarm de oven voor op 375 graden F (190 graden C). Snijd de bovenkant van de pompoen af en verwijder de zaden. Leg de pompoen op een licht ingevette bakplaat en bak 45 minuten 2. Verhit in een grote pan de olie op middelhoog vuur.
Dat hangt af van de hoeveelheid soep die je wilt maken. Over het algemeen maakt één blik pompoenpuree ongeveer twee koppen soep. Je kunt natuurlijk altijd meer of minder pompoen toevoegen, afhankelijk van je voorkeur.