Om zoete aardappelen te frituren, begin je met de zoete aardappelen in dunne reepjes te snijden. Verhit vervolgens de olie in een grote pan of Nederlandse oven tot 350 graden Fahrenheit. Doe de zoete aardappelreepjes in de hete olie en frituur ze ongeveer 3 minuten of tot ze goudbruin zijn. Serveer direct met je favoriete dipsaus.
Ingrediënten: 1 zoete aardappel, geschild en in dunne partjes gesneden 1/2 kop bloem voor alle doeleinden 1 theelepel zeezoutvlokken 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper 1 kopje maïsolie of plantaardige olie, om te bakken Instructies: 1. Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur tot het heet is. Voeg de zoete aardappelpartjes toe en bak ze 3-4 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn. Verwijder ze met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Zet opzij om licht af te koelen. 2. Doe ondertussen de bloem, zout, peper en 2 eetlepels water in een kom en klop met een garde.