Bekijk vragenCategory: Groentenhoe wortels zaaien?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe wortels zaaien?
6 Answers
IvanIvan answered 2 jaar ago
Wortelen kunnen direct in de tuin worden gezaaid nadat alle vorstgevaar is geweken. Ze kunnen ook binnen worden gezaaid enkele weken voor de laatste vorst in uw streek. Zaai wortelzaadjes 1/4 inch diep en 2-3 inches uit elkaar in rijen van 12-18 inches uit elkaar. Uitdunnen tot 5 cm van elkaar als ze ongeveer 2 cm hoog zijn.
MaxMax answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren om wortelen te zaaien. Je kunt ze direct in de grond zaaien, je kunt ze in zaaibakjes planten en dan uitplanten in de grond, of je kunt ze in potten beginnen en dan uitplanten in de grond. Als u wortelen rechtstreeks in de grond zaait, moet u de grond goed aanharken zodat deze los is en vervolgens ondiepe groeven (sleuven) maken van ongeveer 2 cm diep. Laat 3-4 zaden in elke groef vallen en bedek ze met aarde. Vervolgens moet u het gebied goed besproeien. Wanneer u wortelen in zaaibakjes plant, vult u de bakjes met vochtige potgrond en zaait u 1-2 zaden per cel.
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
Zaai wortelzaadjes 1/4 inch diep in een rij, en bedek ze met aarde. Wortelen houden van licht, dus zaai ze zo dicht mogelijk bij het grondoppervlak. Je kunt de wortels later uitdunnen als ze te dicht op elkaar groeien. Geef na het planten goed water en houd de grond vochtig tot de wortelen ontkiemen.
LotteLotte answered 2 jaar ago
Wortelen kunnen rechtstreeks in de tuingrond worden gezaaid zodra alle gevaar voor vorst is geweken en de grond is opgewarmd. Zaai de zaden 1/2 inch diep en 2 inches uit elkaar in rijen van 12-18 inches uit elkaar. Dun de wortelen uit tot 4-6 cm van elkaar als ze ongeveer 2 cm hoog zijn. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, om ze te helpen ontkiemen en snel te groeien.
PhilouPhilou answered 2 jaar ago
wortelen kunnen direct in de tuin worden gezaaid. Zaai de zaden 1/4 inch diep en 1 inch uit elkaar. Dun de zaailingen uit tot 3 centimeter van elkaar als ze een centimeter hoog zijn. Wortelen doen het het beste in de volle zon, maar verdragen lichte schaduw. Ze hebben een bodem nodig die rijk is aan organisch materiaal en goed gedraineerd.
LaurenLauren answered 2 jaar ago
Wortelen kunnen direct in de tuin worden gezaaid, maar omdat ze langzaam ontkiemen, is het het beste om ze een paar weken voor de laatste vorst binnen te beginnen. Zaai de zaden 1/4 inch diep en 2 inches uit elkaar in rijen die 12-18 inches uit elkaar staan. Dun de zaailingen uit tot 4 centimeter van elkaar als ze 2 centimeter hoog zijn. U kunt de uitgedunde wortelen opeten of overplanten naar een ander deel van uw tuin.