Bekijk vragenCategory: Groentenhoe wortels invriezen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe wortels invriezen?
10 Answers
EliasElias answered 2 jaar ago
Om wortelen in te vriezen, moet je ze eerst wassen en dan schillen. Snij de wortelen in kleine stukjes of schijfjes, en blancheer ze dan enkele minuten in kokend water. Laat de wortelen uitlekken, doe ze in een zip-lock zak en vries ze in. De wortelen blijven enkele maanden goed.
AvatarNovan answered 2 jaar ago
Leg wortelen in een enkele laag op een bakplaat. Bevries gedurende 2 uur of tot ze stevig zijn. Breng over in een hersluitbare diepvrieszak. Bewaar in de vriezer tot 3 maanden. Haal voor gebruik het gewenste aantal wortelen uit de diepvrieszak en leg ze in een magnetronbestendige schaal. Kook op hoge stand gedurende 2-3 minuten of tot ze ontdooid zijn.
FloortjeFloortje answered 2 jaar ago
Wortelen kunnen worden ingevroren door ze twee minuten te blancheren in kokend water en daarna snel af te koelen in ijswater. Giet het water af en doe de wortelen in een diepvrieszakje of -bakje. Ze zijn tot zes maanden houdbaar.
RachelRachel answered 2 jaar ago
Om wortelen in te vriezen, snijdt u ze eerst in dunne plakjes of stukjes. Blancheer ze vervolgens ongeveer twee minuten in kokend water. Koel ze daarna af in ijswater en laat ze uitlekken. Spreid ten slotte de wortelen uit op een bakplaat en vries ze ongeveer twee uur in. Zodra ze bevroren zijn, doe je ze in een plastic zak of bakje en bewaar je ze in de vriezer.
HunterHunter answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om wortelen in te vriezen. Eén manier is om de wortelen te wassen en te schillen, en ze dan in hapklare stukjes te snijden. Blancheer de wortelen twee minuten in kokend water, laat ze dan uitlekken en leg ze in een enkele laag op een bakplaat om in te vriezen. Zodra ze bevroren zijn, doe je ze over in een hersluitbare diepvrieszak. Een andere manier om wortelen in te vriezen is om ze eerst te raspen met een keukenmachine of handrasp. Blancheer de geraspte wortelen één minuut in kokend water, laat ze vervolgens uitlekken en leg ze in een enkele laag op een bakplaat om in te vriezen. Zodra ze bevroren zijn, doe je ze over in een hersluitbare diepvrieszak.
ManouManou answered 2 jaar ago
Verwijder het groen, indien aanwezig. Schil de wortelen en snijd ze in stukjes van een centimeter. Blancheer de wortelen 2 minuten in kokend water. Met een schuimspaan verwijderen en in ijswater dompelen. Laat goed uitlekken. Verpak ze in stevige plastic bakjes of zakjes, met ½ inch vrije ruimte. Invriezen. Wortelen zijn in de vriezer 6 tot 8 maanden houdbaar.
IlseIlse answered 1 jaar ago
Schil de wortelen en snij ze in stukjes van 1 inch. Blancheer 2 minuten in kokend water. Giet af en dompel onder in ijswater. Verpak ze in luchtdichte bakjes of hersluitbare plastic zakjes, met een kleine tussenruimte. Afsluiten, etiketteren en invriezen. Om bevroren wortelen te gebruiken: Ontdooi ze een nacht in de koelkast of zet ze in koud water tot ze ontdooid zijn.
KateKate answered 1 jaar ago
Gewoon de wortelen wassen en eventueel schillen. Snijd ze in de grootte die je wilt. Als je ze voor smoothies gaat gebruiken, raad ik aan ze in kleinere stukken te snijden, zodat ze makkelijker mengen. Leg de wortelen in een enkele laag op een bakplaat bekleed met perkamentpapier of een siliconen bakmat en vries ze 2 uur in of tot ze stevig zijn. Doe de bevroren wortelen over in een gelabelde zip-top zak en bewaar ze in de vriezer tot 6 maanden.
EvanEvan answered 1 jaar ago
De beste manier om wortelen in te vriezen is ze eerst te blancheren. Dit is een proces waarbij je ze een paar minuten kookt en dan onmiddellijk in ijswater legt. Nadat ze zijn afgekoeld, kunt u ze laten uitlekken en in diepvrieszakjes of -bakjes doen. Zorg ervoor dat je ze labelt met de datum, zodat je weet hoe lang ze in de vriezer hebben gelegen.
OdetteOdette answered 1 jaar ago
De beste manier om wortelen in te vriezen is ze eerst te blancheren. Om wortelen te blancheren breng je een pot water aan de kook en doe je de wortelen erin. Laat ze 2 minuten koken, haal ze er dan met een schuimspaan uit en leg ze in een kom met ijswater. Als ze afgekoeld zijn, laat ze uitlekken en spreid ze uit op een bakplaat. Leg de bakplaat in de vriezer en laat de wortelen enkele uren bevriezen. Zodra ze bevroren zijn, doe je ze in een Ziploc zakje of bakje.