Bekijk vragenCategory: Groentenhoe wortels bewaren?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe wortels bewaren?
9 Answers
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren waarop u wortelen kunt bewaren zodat ze vers en lekker blijven. Eén mogelijkheid is om ze in de groentelade van de koelkast te bewaren. Zorg ervoor dat je ze eerst wast, en verwijder de groene topjes. Je kunt ze bewaren in een zakje of in een bakje met wat water. Een andere optie is om ze in een wortelkelder of andere koele, donkere ruimte te bewaren. Als je voor deze methode kiest, wikkel de wortelen dan in iets als een vochtige papieren handdoek, zodat ze niet uitdrogen. Je kunt wortelen ook invriezen - gewoon wassen en in plakjes snijden, en dan in een diepvrieszak bewaren.
NaomiNaomi answered 2 jaar ago
Wortelen moeten worden bewaard op een koele, droge plaats waar ze tot drie weken houdbaar zijn. Was ze niet voor het bewaren. Als u ze toch moet wassen, wacht dan tot u klaar bent om ze te eten, en spoel ze dan snel af onder koud water.
BramBram answered 2 jaar ago
Wortelen kunnen tot drie weken in de koelkast bewaard worden. Om wortelen te bewaren haalt u ze eerst uit de plastic zak waarin ze zaten en wast u ze goed. Snijd vervolgens de groene toppen eraf (die blijven niet goed bewaard) en doe de wortelen in een afgesloten bak of zak. Bewaar ze in de koelkast - in de groentelade of op een plank - en ze zijn ongeveer drie weken houdbaar.
MirteMirte answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om wortelen te bewaren. Eén manier is om ze te wassen en bij te snijden, dan in een bakje of zakje te doen en in de koelkast te bewaren. Een andere manier is ze ongewassen en ongetrimd in een vochtige handdoek te wikkelen en in de koelkast te bewaren. Een andere manier is om ze niet te wassen of te knippen en ze op een zonnige plek buiten te zetten (zoals op je veranda of terras). Op deze manier zijn de wortelen ongeveer 2 weken houdbaar.
FenderFender answered 1 jaar ago
De beste manier om wortelen te bewaren is door ze in een vochtige papieren handdoek te wikkelen en ze vervolgens in een plastic zak te doen. Dan blijven ze ongeveer twee weken vers. U kunt wortelen ook bewaren door de toppen af te snijden en een centimeter steel over te houden, en ze in een pot of water te zetten zoals u bloemen zou doen. Ververs het water om de paar dagen en ze blijven ongeveer drie weken goed.
BellaBella answered 1 jaar ago
Bewaar wortelen in een plastic zak in de koelkast. Als je ze niet binnen een paar dagen opeet, kun je ze ook invriezen. Gewoon de toppen eraf snijden, wassen en in een diepvrieszakje doen. Zo blijven ze zes maanden goed.
LoekLoek answered 1 jaar ago
Bewaar wortelen in een plastic zak in de knapperige koelkast. Ze blijven ongeveer twee weken vers. Was ze pas als u ze gaat gebruiken, want door overtollig vocht bederven ze sneller.
IvanIvan answered 1 jaar ago
Wortelen in een plastic zak doen en in de koelkast bewaren. Niet wassen voor het bewaren.
FreekFreek answered 1 jaar ago
Er zijn vele manieren om wortelen te bewaren. Eén manier is om de groene toppen af te snijden, zodat er ongeveer een centimeter stengel aan zit. Doe ze in een afgesloten bak of zak en bewaar ze in de koelkast. Op deze manier zijn ze ongeveer 2-3 weken houdbaar. Een andere mogelijkheid is om de wortelen gewoon heel te laten, met het groen eraan, en ze te bewaren op een koele, droge plaats zoals een kelder. Zo blijven ze enkele maanden goed.