Bekijk vragenCategory: KaasHoe wordt parmezaanse kaas gemaakt?
Avatargast Staff asked 3 maanden ago
Hoe wordt parmezaanse kaas gemaakt?
2 Answers
FloortjeFloortje answered 3 maanden ago
Parmezaanse kaas wordt gemaakt volgens een speciaal proces waarbij rauwe melk en speciale enzymen worden gebruikt. Nadat de melk is opgehaald, laat men deze 24 uur stremmen. Hierdoor wordt de wei gescheiden van de wrongel, die vervolgens wordt verzameld en in vormen wordt gedaan. Zodra de wrongel in de vorm zit, wordt hij geperst zodat er meer wei uit kan worden gehaald. De kaas rijpt vervolgens ten minste 12 maanden en ontwikkelt dan zijn karakteristieke smaak en textuur. Parmezaanse kaas kan worden geraspt of geschaafd op voedsel zoals pasta of worden gebruikt als topping voor salades. Het kan ook worden gesmolten in sauzen of worden gebruikt als een smaakvol ingrediënt in vele verschillende gerechten.
BramBram answered 2 maanden ago
Parmezaanse kaas wordt gemaakt van koemelk. De melk wordt verhit en vervolgens gestremd met stremsel. De wrongel wordt vervolgens in kleine stukjes gesneden en korte tijd geroerd. Er wordt zout toegevoegd en het mengsel wordt in vormen gegoten. De kaas laat men enkele maanden rijpen.