Bekijk vragenCategory: KaasHoe wordt oude kaas gemaakt?
gast Staff asked 2 jaar ago
Hoe wordt oude kaas gemaakt?
4 Answers
JasmijnJasmijn answered 2 jaar ago
Het kaasmaakproces begint met het verwarmen van melk tot een temperatuur van ongeveer 88 graden Fahrenheit. Vervolgens wordt een zuursel aan de melk toegevoegd en laat men het mengsel ongeveer een uur rijpen. Vervolgens wordt stremsel aan het mengsel toegevoegd en wordt de kaaswrongel gevormd. De wrongel wordt dan verwarmd tot een temperatuur van ongeveer 100 graden Fahrenheit en men laat hem uitlekken. Vervolgens wordt de kaas in een pekeloplossing gelegd waar hij een tijdlang rijpt.
OdetteOdette answered 2 jaar ago
Kaas wordt gemaakt van de melk van koeien, geiten, schapen of buffels. De melk wordt gestremd door toevoeging van stremsel (een natuurlijk enzym dat voorkomt in de maag van kalveren en andere jonge dieren), waardoor de melk indikt en wrongel vormt. De wrongel wordt vervolgens in kleine stukjes gesneden en geroerd tot hij gescheiden is van de wei, een waterige vloeistof die het grootste deel van de lactose (melksuiker) en mineralen en vitaminen bevat. De kaasbereiding gaat verder met de toevoeging van zout en verschillende smaakstoffen, indien gewenst. Vervolgens wordt de kaas in vormen geplaatst om overtollig vocht te verwijderen en zijn definitieve vorm te geven.
HunterHunter answered 2 jaar ago
Kaas wordt gemaakt door stremsel aan melk toe te voegen, zodat de melkeiwitten zich tot wrongel vormen. De wrongel wordt dan gescheiden van de wei en gerijpt. Het rijpingsproces kan weken, maanden of jaren duren, en hangt af van het soort kaas dat wordt gemaakt. Gerijpte kazen hebben meestal een sterkere smaak en een hardere textuur dan verse kazen.
JackJack answered 2 jaar ago
Kaas is een zuivelproduct dat wordt gemaakt van de melk van koeien, geiten, schapen of buffels. Nadat de melk is verzameld, wordt deze gestremd en gezeefd om de vaste stoffen van de vloeistoffen te scheiden. De vaste stoffen worden vervolgens in kleine stukjes gesneden en gekookt tot ze een dikke massa vormen. Deze massa wordt "wrongel" genoemd De wei (de vloeistof die overblijft na het stremmen) wordt vervolgens afgetapt en de wrongel wordt gemengd met zout, kruiden en specerijen. Vervolgens wordt het in verschillende vormen gegoten en op koele, vochtige plaatsen weken of zelfs jaren gerijpt. Hoe langer hij rijpt, hoe harder en smaakvoller de kaas wordt.