Bekijk vragenCategory: KaasHoe wordt komijnekaas gemaakt?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

Hoe wordt komijnekaas gemaakt?

2 Answers
IsabelIsabel answered 4 weken ago

Komijnekaas wordt gemaakt door tijdens het kaasmaken komijn aan de melk toe te voegen. Dit geeft de kaas een kenmerkende smaak en aroma. Komijnekaas komt het meest voor in het Midden-Oosten, waar hij in allerlei gerechten wordt gebruikt. Hij is ook te vinden in sommige Europese landen, met name Frankrijk en Italië.

JuliaJulia answered 4 weken ago

Komijnekaas wordt gemaakt met komijnzaad, verse koriander en groene uien. De komijnzaadjes worden geroosterd in een droge koekenpan tot ze aromatisch zijn. Daarna worden de komijnzaadjes samen met de verse koriander en de groene uien gemalen in een kruidenmolen of vijzel met stamper. Het mengsel wordt dan toegevoegd aan uw favoriete kazen. Wij gebruiken graag een combinatie van feta, mozzarella en roomkaas. Je kunt ook geitenkaas of ricotta kaas gebruiken. De kazen worden gecombineerd met de kruiden tot een glad mengsel. Dan wordt de komijnekaas in een kleine schaal uitgesmeerd en minstens een uur in de koelkast gezet zodat de smaken kunnen samensmelten.