Bekijk vragenCategory: KaasHoe wordt gorgonzola gemaakt?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
Hoe wordt gorgonzola gemaakt?
7 Answers
RachelRachel answered 1 jaar ago
Gorgonzola wordt gemaakt van koemelk. De melk wordt verwarmd en vervolgens aangezuurd door toevoeging van bacteriën, waardoor het proces van kaasmaken op gang komt. Vervolgens wordt stremsel toegevoegd om de wrongel te coaguleren, en het resulterende mengsel wordt in vormen gedaan en laat men het enige tijd rijpen. Vervolgens wordt de kaas gewassen in pekel en ingewreven met zout voordat hij in doeken wordt gewikkeld en verder kan rijpen.
CalebCaleb answered 1 jaar ago
Gorgonzola is een blauwe kaas gemaakt van koemelk. De kaas is geënt met Penicillium roqueforti, een schimmel die de kaas zijn karakteristieke blauwe aders en scherpe smaak geeft. Het kaasmaakproces begint met het verhitten van volle melk tot 32 graden Celsius (89,6 graden Fahrenheit). Vervolgens worden startcultuur, stremsel en zout aan de melk toegevoegd en laat men de melk stollen. Na het stremmen wordt de wrongel in kleine stukjes gesneden en een paar minuten zachtjes geroerd tot hij een dikke massa vormt. Vervolgens wordt de wrongel overgebracht in met neteldoek beklede manden, waar hij ongeveer een uur kan uitlekken.
KoenKoen answered 1 jaar ago
Gorgonzola is een kaas die gemaakt wordt van koemelk. De melk wordt verhit en vervolgens gestremd met behulp van stremsel. De wrongel wordt gesneden en geroerd voordat hij in vormen wordt overgebracht waar de wei uitloopt. De kazen worden gezouten en rijpen enkele maanden. Gedurende deze tijd worden ze verschillende keren gekeerd en ingewreven met peperoni olie.
EvanEvan answered 1 jaar ago
Gorgonzola is een soort blauwe kaas die gemaakt wordt van koemelk. De melk wordt gestremd met stremsel, en de wrongel wordt dan gesneden en geroerd zodat er wei vrijkomt. De wei wordt afgetapt en de wrongel wordt gezouten. Vervolgens worden ze in vormen gelegd, waar ze de korst vormen. Gorgonzola kaas wordt minstens drie maanden gerijpt. Tijdens de rijping worden Penicillium roqueforti sporen aan de kaas toegevoegd, die hem zijn blauwe kleur en karakteristieke smaak geven.
LotteLotte answered 1 jaar ago
Gorgonzola is een kaas gemaakt van koemelk, en het is een soort blauwe kaas. Hij heeft een sterke, doordringende smaak waar sommige mensen van houden en anderen een hekel aan hebben. Om gorgonzola te maken, wordt de melk verwarmd tot ongeveer 88 graden Fahrenheit (31 graden Celsius), en dan worden stremsel en cultuur toegevoegd om wrongel te vormen. De wrongel wordt in kleine stukjes gesneden en de wei wordt afgetapt. De wrongel wordt gemengd met zout, in vormen gedaan en vervolgens ongeveer twee maanden gerijpt. Gedurende deze tijd worden ze verschillende keren gedraaid, zodat er een blauwgroene schimmel op het oppervlak ontstaat.
JasmijnJasmijn answered 1 jaar ago
Gorgonzola is een blauwgeaderde kaas gemaakt van koemelk. De wrongel wordt geweekt in een bad van pekel verrijkt met Penicillium roqueforti, de schimmel die gorgonzola zijn karakteristieke blauwe aders en scherpe smaak geeft. De kaas rijpt vervolgens tot vier maanden en krijgt dan zijn karakteristieke gerimpelde korst en scherpe aroma. Sommige gorgonzola's worden tijdens het rijpingsproces ook besproeid met een nevel van Merlot of Barbera wijn, waardoor de kaas een roodachtige tint krijgt.
NaomiNaomi answered 1 jaar ago
Gorgonzola wordt gemaakt van koemelk en schimmels die zich op het oppervlak van de kaas bevinden. De kaasmakers beginnen met het verwarmen van de melk tot ongeveer 90 graden F. Dan voegen ze stremsel toe, een mengsel van enzymen dat de melk doet stollen. De gestolde melk wordt in kleine stukjes gesneden en vervolgens ongeveer 15 minuten geroerd. Door dit proces wordt de wei van de wrongel gescheiden. De wrongel wordt in vormen gedaan, die hem zijn kenmerkende kubusvorm geven. Daarna worden ze bespoten met een schimmelcultuur die Penicillium roqueforti bevat, een schimmelsoort die gorgonzola zijn blauwe..