Bekijk vragenCategory: Groentenhoe witte kool invriezen?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe witte kool invriezen?
6 Answers
FenderFender answered 2 jaar ago
Als u witte kool wilt invriezen, zijn er een paar dingen die u vooraf moet doen. Zorg er eerst voor dat de kool schoon en droog is. Snijd hem vervolgens in dunne plakjes - hoe dunner hoe beter, want dan bevriest hij gelijkmatiger. Als de kool gesneden is, leg je hem op een met bakpapier beklede bakplaat en leg je hem een uurtje in de vriezer. Als het eenmaal stevig bevroren is, kun je het overbrengen in een diepvrieszak of -bak en het maximaal zes maanden bewaren. Als het tijd is om je bevroren kool te gebruiken, is het altijd het beste om hem eerst te ontdooien.
RachelRachel answered 2 jaar ago
Was de kool en verwijder de kern. Snijd de kool in dunne reepjes. Spreid een enkele laag repen uit op een bakplaat en vries ze 1-2 uur in, of tot ze stevig zijn. Doe de bevroren repen over in een hersluitbare plastic zak en bewaar ze tot 3 maanden in de vriezer. Laat voor gebruik het gewenste aantal repen een nacht in de koelkast of 30 minuten op kamertemperatuur ontdooien.
LaurenLauren answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om kool in te vriezen. Eén manier is om de kool eerst te blancheren door hem twee minuten te koken en daarna in ijswater te dompelen. Nadat hij is afgekoeld, kunt u hem laten uitlekken en in een vriesbestendige zak of bak doen. Een andere manier is om de kool te versnipperen en in één laag in te vriezen op een bakplaat. Eenmaal bevroren kun je de gesnipperde kool in een diepvrieszakje of bakje doen.
EllaElla answered 2 jaar ago
Blancheer de kool eerst door hem twee minuten te koken en daarna in ijswater af te koelen. Laat de kool uitlekken en doe hem in een Ziploc zak. Knijp er zoveel mogelijk lucht uit en sluit de zak af. Invriezen tot zes maanden.
HunterHunter answered 2 jaar ago
Wikkel de kool in plasticfolie en doe hem in een diepvrieszak. Knijp alle lucht eruit voordat je de zak afsluit. Invriezen tot 2 maanden. Voor gebruik de kool een nacht in de koelkast laten ontdooien.
PhilouPhilou answered 2 jaar ago
Om kool in te vriezen, wast u hem eerst en verwijdert u verwelkte of beschadigde bladeren. Snijd de kool in kwarten of achtsten, afhankelijk van de grootte. Als u de kool in zijn geheel invriest, blancheert u hem 3 minuten in kokend water en laat u hem vervolgens afkoelen in ijswater. Als je de kool in stukjes gaat invriezen, blancheer je hem 1 minuut en koel je hem af in ijswater. Verpak de geblancheerde kool in Zip-loc diepvrieszakjes of vacuümzakjes en vries ze in. Het is 6-8 maanden houdbaar. Om te gebruiken, ontdooit u de bevroren kool een nacht in de koelkast of laat u warm water over de zak lopen tot de kool ontdooid is.