Bekijk vragenCategory: Groentenhoe witte kool fermenteren?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
hoe witte kool fermenteren?
5 Answers
IvanIvan answered 1 jaar ago
Verwerk eerst de kool: Hak de kool in dunne reepjes en doe ze over in een grote kom. Voeg zout, karwijzaad, jeneverbessen (indien gebruikt) en 1 eetlepel van de azijn toe. Meng alles goed door elkaar en masseer de kool met uw handen. Laat het mengsel minstens een uur staan, zodat de smaken zich kunnen vermengen en de kool zacht wordt. Nu is het tijd om de fermentatie te beginnen: Breng de kool en al het vocht over in een schone glazen pot of potten (wij houden van deze met wijde mond).
BrittBritt answered 1 jaar ago
Er zijn vele manieren om kool te fermenteren. Hier is een methode: 1. Begin met organische witte kool die is gespoeld en gedroogd. 2. Snijd de kool in dunne reepjes en gooi de harde kern weg. 3. Meng in een grote kom de gesneden kool met 2 eetlepels zeezout. 4. Masseer het mengsel ongeveer 5 minuten, tot het vocht uit de kool begint los te laten. 5. Verpak het mengsel in een kwart Mason pot, zorg ervoor dat er minstens 1 inch ruimte bovenin de pot overblijft. 6.
FenderFender answered 1 jaar ago
het fermenteren van witte kool is een proces in twee stappen. Eerst moet je de kool in dunne reepjes snijden. Ten tweede moet je de koolreepjes zouten en 24 uur laten staan. Na 24 uur zal het zout genoeg water uit de kool hebben onttrokken om het gistingsproces te starten. Om de fermentatie te versnellen, kun je een beetje suiker of een andere koolhydraatbron aan de mix toevoegen. De kooldioxide zal zich opbouwen en uit de pot ontsnappen als de bacteriën de suikers in de kool opeten.
EvanEvan answered 1 jaar ago
Witte kool is een geweldige groente om te fermenteren omdat het weinig suiker bevat en een hoog gehalte aan nuttige bacteriën. Hier is een recept om witte kool te fermenteren: Ingrediënten: 1 krop witte kool, versnipperd 3 eetlepels zeezout 1 kwart gefilterd water Aanwijzingen: 1. Meng in een grote kom de versnipperde witte kool, zeezout en gefilterd water. Roer tot het zout is opgelost.2. Doe het mengsel in een fermentatiecontainer (zoals een mason jar) en dek af met een deksel.3. Laat op kamertemperatuur gedurende 3-7 dagen, dagelijks roeren.4. Wanneer het klaar is, bewaar in de koelkast voor maximaal 2 maanden.
LaurenLauren answered 11 maanden ago
Om witte kool te fermenteren heb je nodig: - Een grote kop witte kool - Zout - Een kwart pot of twee - Fermentatievat (optioneel) - Bord en gewicht (optioneel) 1. Verwijder verwelkte of beschadigde buitenste bladeren van de kool en gooi ze weg. Snijd de kool doormidden en snijd elke helft nogmaals doormidden zodat je vier kwarten hebt. Snijd de kern van elk kwart af en gooi deze weg. Snijd de kwarten in zeer dunne reepjes, ongeveer 1/8" dik. Je hebt ongeveer 4 kopjes gesneden kool. 2. Doe de gesneden kool in een grote kom en bestrooi met 2 eetlepels zout.