Om witte kool te blancheren, snijdt u hem eerst in vieren en verwijdert u de kern. Leg de kool vervolgens 2-3 minuten in een grote pan met kokend water. Haal de kool met een schuimspaan uit de pan en leg hem in een kom met ijswater. Herhaal dit proces tot alle kool geblancheerd is.
Giet water in een pot en breng het aan de kook. Snijd de kool in vieren of helften en voeg ze toe aan het kokende water. Laat 3-5 minuten koken, haal ze dan uit de pot en laat ze schrikken in ijswater.
Om witte kool te blancheren, snijdt u ze eerst in kwarten en verwijdert u vervolgens de kern uit elk kwart. Doe vervolgens de kwarten in een pan met kokend water en laat ze 2-3 minuten koken. Na 2-3 minuten haalt u de kwarten uit het kokende water en legt u ze in een ijsbad. Laat ze 5 minuten afkoelen in het ijsbad en laat ze dan uitlekken. Tot slot kunt u met een mes of een keukenmachine de geblancheerde kool fijnhakken.