Bekijk vragenCategory: Groentenhoe witlof bewaren?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe witlof bewaren?
5 Answers
MilasMilas answered 2 jaar ago
Er zijn een paar verschillende manieren waarop je witlof kunt bewaren. Als je het witloof langer vers wilt houden, kun je het in de koelkast bewaren. Zorg er wel voor dat je het goed in plasticfolie wikkelt of in een luchtdicht bakje doet. Je kan witloof ook in de diepvries bewaren, maar dan worden de blaadjes verlept en kan de smaak lichtjes veranderen. Als je het witloof binnen een paar dagen wilt gebruiken, bewaar het dan op kamertemperatuur op een koele, donkere plaats. Als je het witloof hebt geoogst, was het dan grondig en verwijder beschadigde bladeren.
CarmenCarmen answered 2 jaar ago
Om witlof te bewaren, moet je het op een koele, droge plaats bewaren. Witlof kan tot twee weken in de koelkast worden bewaard, of tot zes maanden in de vriezer. Bewaar witlof niet in de buurt van andere producten, omdat het sterke aroma kan overgaan.
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
Witlof kan tot een week in de koelkast worden bewaard. Doe het in een zakje en bewaar het in de groentelade. Als je witlof langer dan een week wilt bewaren, kun je het invriezen. Hak het in kleine stukjes en doe het in een luchtdichte container of diepvrieszak. In de diepvries is het tot zes maanden houdbaar.
RosaRosa answered 2 jaar ago
Witlof kan tot 10 dagen in de koelkast bewaard worden. Snijd de uiteinden van het witlof af en leg het in een glas water met een plastic zak losjes gedrapeerd over de bovenkant van het witlof. Ververs het water om de 2-3 dagen.
DaphneDaphne answered 2 jaar ago
Witlof kan tot twee weken vers in de koelkast bewaard worden. Om witlof langer te bewaren, kunt u het invriezen. Blancheer de witlof gewoon twee minuten in kokend water, doe het dan in een vriesbestendige bak en vries het in. In de vriezer is het tot zes maanden houdbaar.