Bekijk vragenCategory: Groentenhoe venkel schoonmaken?
Avatargast Staff asked 1 jaar ago
hoe venkel schoonmaken?
15 Answers
FenderFender answered 1 jaar ago
Er zijn een paar manieren om venkel schoon te maken. Eén manier is om de wortel en de groene krullende top eraf te snijden. Snijd de venkel in de lengte doormidden en snijd hem dan kruislings in dunne reepjes. Een andere manier is om het bolvormige uiteinde en de groene krultop eraf te snijden. Snijd de venkel vervolgens van boven naar beneden doormidden. Gebruik ten slotte een groenteborstel om vuil en afval weg te schrobben.
HunterHunter answered 1 jaar ago
Om venkel schoon te maken, snijdt u eerst de wortel en de stengel eraf. Snij vervolgens de venkel doormidden en snij het donkergroene gedeelte aan de bovenkant eraf. Snijd de venkel tenslotte in dunne plakjes of reepjes. U kunt een groenteborstel gebruiken om eventueel vuil of resten van de venkel te verwijderen. Je kunt de venkel ook een paar minuten laten weken in koud water met een beetje azijn om eventueel achtergebleven pesticiden of chemicaliën te verwijderen. Spoel grondig af voor gebruik.
AbbyAbby answered 1 jaar ago
Spoel de venkel af, schil eventuele taaie buitenlagen en hak de bovenkant eraf. Snijd de venkel in de lengte doormidden en vervolgens in dunne reepjes. Leg de reepjes in een grote kom met koud water en ijsblokjes. Laat ze ongeveer 10 minuten weken, laat ze dan uitlekken en droog ze af met een schone handdoek. Bewaar de venkel in een luchtdichte bak in de koelkast tot 4 dagen.
JackJack answered 1 jaar ago
Om venkel schoon te maken, snijdt u eerst de stengels af en bewaart u deze voor een ander gebruik. Snijd het worteluiteinde en eventuele verwelkte of bruine bladeren af. Spoel de venkel af onder koud water. Snijd de venkel in de lengte doormidden en vervolgens in dunne reepjes. Bewaar venkel in een afgesloten bakje in de koelkast met een vochtige papieren handdoek erop. Zo is hij 3-4 dagen houdbaar.
AaronAaron answered 1 jaar ago
Om venkel schoon te maken, snijdt u eerst de wortel en de bladeren eraf. Snijd de venkel vervolgens in de lengte doormidden. Gebruik ten slotte een schilmesje om de buitenste schil te verwijderen. Gooi alle bruine of verwelkte bladeren weg.
KirstenKirsten answered 1 jaar ago
Snijd de venkelbol doormidden en vervolgens in dunne stukjes. Doe de venkel in een grote kom en bedek hem met koud water. Zwiep de venkel rond met je handen en laat het ongeveer 15 minuten zitten. Giet het water af en voeg nieuw koud water toe. Zwier opnieuw. Giet het water nog een keer af en voeg vers koud water toe. Zwier nog een keer. Verwijder eventueel vuil of zand dat op de venkel is achtergebleven door het tussen je vingers te wrijven. Dep droog met een papieren handdoek.
NovaNova answered 1 jaar ago
Om venkel schoon te maken, snijdt u het worteluiteinde en de groene stengels af. Snijd de venkelknol in de lengte doormidden en snijd hem vervolgens in dunne reepjes. Spoel de reepjes goed af onder koud water. Droog de repen met een papieren handdoek en bewaar ze in een afsluitbaar bakje in de koelkast.
ManouManou answered 1 jaar ago
Spoel de venkel af en snijd de groene stengels eraf. Snijd de bol doormidden en verwijder de harde binnenkern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Breng in een grote pan of Nederlandse oven 2 cm water aan de kook. Voeg de venkelreepjes toe en blancheer ze 2 minuten. Verwijder ze met een schuimspaan en leg ze in een vergiet om af te koelen. Klop in een kommetje 1/4 kopje olijfolie, 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 theelepel Dijonmosterd, grof zout en zwarte peper naar smaak door elkaar. Giet dit over de afgekoelde venkelreepjes en schep om. Serveer op kamertemperatuur of gekoeld.
IanIan answered 1 jaar ago
Om venkel schoon te maken, snijdt u eerst de bol en de stengels af. Spoel de bol en stengels af onder koud water en schud zoveel mogelijk water eraf. Snijd alle bruine plekken op de bol weg en snijd de bol in de lengte doormidden. Verwijder de kern uit elke bolhelft en snijd de venkel vervolgens in dunne plakjes.
RachelRachel answered 1 jaar ago
Spoel de venkel af in koud water en dep hem droog. Verwijder de taaie buitenste laag van de stengels met een scherp mes. Snijd het worteluiteinde en de vederlichte blaadjes eraf. Gooi bruine of verlepte bladeren weg. Hak de venkel in stukjes van een centimeter. Doe in een grote kom. Klop in een kleine kom olijfolie, citroensap, knoflook, zout en peper door elkaar. Giet dit over de venkel en giet het over de venkel. Laat 10 minuten staan voor het opdienen.
OdinOdin answered 1 jaar ago
Snijd de venkel doormidden en verwijder de kern en eventuele taaie buitenste bladeren. Spoel de venkelhelften af onder koud water. Snijd de venkel in dunne reepjes (je kunt ze heel laten of in kleinere stukjes snijden als je dat liever hebt). Doe de gesneden venkel in een vergiet en spoel nogmaals met koud water. Breng in een grote pan of Nederlandse oven 1 centimeter water aan de kook. Voeg het vergiet met venkel toe en blancheer 2 minuten. Haal de venkel met een schuimspaan uit de pan en leg hem in een grote kom met ijswater om af te koelen. Laat goed uitlekken en gooi eventuele bruine of verwelkte bladeren weg.
EllaElla answered 1 jaar ago
Snijd de stengels en blaadjes van de venkel af. Halveer de bollen en snijd ze vervolgens in dunne reepjes. Vul een pan met water en breng het aan de kook. Voeg de venkelreepjes toe en blancheer ze 2 minuten. Laat de venkelreepjes uitlekken en doe ze over in een kom met ijswater. Smelt in een aparte pan 1 eetlepel boter. Voeg de geblancheerde venkelreepjes toe en wentel ze door de boter. Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm of koud.
JuliaJulia answered 1 jaar ago
Spoel de venkel gewoon af in koud water en droog hem af met een keukendoek. Als de venkel niet biologisch is, kunt u een groenteschoonmaakmiddel gebruiken. U kunt ook het worteluiteinde en de groene stengels afsnijden, maar de venkelvinnen (de veerachtige bladeren aan de bovenkant) intact laten. Venkel is een veelzijdige groente die geroosterd of gegrild kan worden, of in stukjes gesneden en toegevoegd aan salades of soepen.
MaxMax answered 1 jaar ago
Om venkel schoon te maken, snijdt u eerst de wortel en de groene stengels eraf. Snijd de venkel in de lengte doormidden en snijd vervolgens het bruine gedeelte aan de bovenkant eraf. Spoel de venkelschijfjes af onder koud water en droog ze af met een papieren handdoek.
BrittBritt answered 1 jaar ago
Spoel de venkel en trim de stelen. Snijd de bol doormidden en verwijder de kern. Snijd de venkelknol in dunne plakjes. Leg de gesneden venkel in een kom koud water met een partje citroen en ijsblokjes. Laat 10 minuten weken en giet af. Dep droog met keukenpapier. Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uitgelekte venkel toe aan de pan en bak 4 tot 5 minuten tot hij licht gebruind is, af en toe roerend. Breng op smaak met zout en peper. Serveer onmiddellijk.