Bekijk vragenCategory: Groentenhoe venkel bewaren?
Avatargast Staff asked 1 maand ago

hoe venkel bewaren?

3 Answers
IanIan answered 4 weken ago

De beste manier om venkel te bewaren is door het in een afgesloten zak of bakje in de koelkast te zetten. Zo blijft het maximaal een week vers. Als u venkel langer wilt bewaren, kunt u het in een vriezerbestendige zak of bak tot drie maanden invriezen. Ontdooi de venkel een nacht in de koelkast voordat je hem in je recept gebruikt.

NielsNiels answered 4 weken ago

Ervan uitgaande dat je het hebt over het bewaren van verse venkel, zijn er een paar opties. In het ideale geval bewaar je de venkel op een koele, donkere plek met een goede luchtcirculatie. Wikkel de venkel dus in een papieren zakdoekje en leg hem in de groentelade van je koelkast. Je kunt ook de stengels en bollen afsnijden, ze afzonderlijk in plasticfolie wikkelen en ze op die manier bewaren. Als je van plan bent de venkel binnen een dag of twee te gebruiken, dan is het waarschijnlijk prima om de venkel in een bakje water op het aanrecht te zetten. Ververs het water wel elke dag of zo.

FreekFreek answered 4 weken ago

Venkel kan tot een week in de koelkast bewaard worden. Knip de wortel af en bewaar de bol in een plastic zak. De stengels kunnen in een glas water in de koelkast worden bewaard. Op deze manier is het ongeveer 4 dagen houdbaar.