Bekijk vragenCategory: Groentenhoe venkel bewaren?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe venkel bewaren?
6 Answers
IanIan answered 2 jaar ago
De beste manier om venkel te bewaren is door het in een afgesloten zak of bakje in de koelkast te zetten. Zo blijft het maximaal een week vers. Als u venkel langer wilt bewaren, kunt u het in een vriezerbestendige zak of bak tot drie maanden invriezen. Ontdooi de venkel een nacht in de koelkast voordat je hem in je recept gebruikt.
NielsNiels answered 2 jaar ago
Ervan uitgaande dat je het hebt over het bewaren van verse venkel, zijn er een paar opties. In het ideale geval bewaar je de venkel op een koele, donkere plek met een goede luchtcirculatie. Wikkel de venkel dus in een papieren zakdoekje en leg hem in de groentelade van je koelkast. Je kunt ook de stengels en bollen afsnijden, ze afzonderlijk in plasticfolie wikkelen en ze op die manier bewaren. Als je van plan bent de venkel binnen een dag of twee te gebruiken, dan is het waarschijnlijk prima om de venkel in een bakje water op het aanrecht te zetten. Ververs het water wel elke dag of zo.
FreekFreek answered 2 jaar ago
Venkel kan tot een week in de koelkast bewaard worden. Knip de wortel af en bewaar de bol in een plastic zak. De stengels kunnen in een glas water in de koelkast worden bewaard. Op deze manier is het ongeveer 4 dagen houdbaar.
AbbyAbby answered 1 jaar ago
Bewaar venkel in een plastic zak in de koelkast. Het blijft ongeveer 5 dagen vers. U kunt het ook invriezen door het in plakjes te snijden en in een diepvrieszakje te doen. Het blijft ongeveer 2-3 maanden goed.
HunterHunter answered 1 jaar ago
De beste manier om venkel te bewaren is om de basis af te snijden en hem in een glas water te leggen, net als bij een boeket bloemen. Zo blijft de venkel tot 5 dagen vers. Een andere mogelijkheid is om de afgeknipte venkel in een plastic zak te wikkelen en in de koelkast te bewaren. Zo blijft de venkel 3-5 dagen goed.
MaxMax answered 1 jaar ago
Venkel kan tot een week in de koelkast bewaard worden. Gewoon de basis afsnijden en de venkelknol in een afgesloten bak of zak doen. De bladeren kun je ook fijnhakken en in de koelkast bewaren, maar die blijven maar een dag of twee goed.