Bekijk vragenCategory: Groentenhoe uiensoep maken?
Avatargast Staff asked 2 jaar ago
hoe uiensoep maken?
8 Answers
IlseIlse answered 2 jaar ago
Om uiensoep te maken, heb je nodig: 1 eetlepel boter of olie 1 grote ui, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt 4 kopjes runderbouillon of bouillon 2 takjes verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes ½ kopje droge rode wijn (optioneel) 3 eetlepels zure room (optioneel) Zout en peper naar smaak Instructies: Smelt in een grote pot of Nederlandse oven de boter of verhit de olie op middelhoog vuur. Voeg uien en knoflook toe en bak tot ze zacht maar niet bruin zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg bouillon of fond en tijm toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Voeg wijn toe (indien gebruikt) en breng opnieuw aan de kook.
JuliaJulia answered 1 jaar ago
Ingrediënten: 1 ui, gesnipperd 3 kopjes runderbouillon 1/2 kop rode wijn 4 eetlepels ongezouten boter 4 eetlepels bloem 1 theelepel zout 1/4 theelepel zwarte peper 1/2 kopje geraspte kaas (optioneel) Instructies: 1. In een grote pot of Nederlandse oven, sauteer uien in boter op middelhoog vuur tot ze zacht worden. Voeg de bloem toe en blijf 2 minuten koken. Blus af met rode wijn en breng aan de kook. Voeg runderbouillon toe en breng op smaak met zout en peper. Laat 10 minuten sudderen. Serveer in individuele kommen, eventueel aangevuld met geraspte kaas.
LaurenLauren answered 1 jaar ago
Ingrediënten: 1/4 kop olijfolie 1 grote gele ui, dun gesneden 3 teentjes knoflook, fijngehakt 2 eetlepels bloem voor alle doeleinden 8 kopjes runderbouillon 2 laurierblaadjes 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes 1/2 theelepel zout 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper 12 sneetjes stokbrood, geroosterd* 6 plakjes Zwitserse kaas, versnipperd (ongeveer 1 1/2 kopje) Instructies: 1. Verhit in een grote pan of Nederlandse oven de olie op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is, af en toe roerend. Bestrooi met de bloem en bak nog 1 minuut. Haal van het vuur.
CharlieCharlie answered 1 jaar ago
Ingrediënten: 1/2 kop (120 ml) witte azijn 3 eetlepels (45 ml) olijfolie, verdeeld 1 grote ui, dun gesneden 1 teentje knoflook, fijngehakt 8 kopjes (2 liter) rundvlees- of groentebouillon 2 laurierblaadjes 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes of 1 eetlepel gehakte verse tijmblaadjes 1/4 theelepel zwarte peper 6 sneetjes stokbrood, ongeveer 1,25 cm dik 3 ons (85 g) Gruyèrekaas, versnipperd (ongeveer 3/4 kop [85 ml]) Instructies: Roer in een kleine kom de azijn en de olie door elkaar. Zet opzij.
MaxMax answered 1 jaar ago
Uiensoep maken is eenvoudig. Fruit eerst wat uien in een beetje olie tot ze zacht zijn. Voeg dan wat bouillon toe (zelfgemaakt of gekocht) en breng het aan de kook. Voeg als laatste wat gesneden uien toe en laat ze koken tot ze zacht zijn. Serveer met een sneetje knapperig brood erop.
DaphneDaphne answered 1 jaar ago
Uiensoep wordt gemaakt door uien te karamelliseren in boter en dan bouillon en kruiden toe te voegen. Om uien te karamelliseren, verhit je boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg uien toe en bak, onder af en toe roeren, tot ze goudbruin en zeer zacht zijn, ongeveer 15 minuten. Voeg bouillon en kruiden toe en breng het geheel aan de kook. Serveer warm met croutons of kaas erop.
LotteLotte answered 1 jaar ago
Ingrediënten: 1/4 kop ongezouten boter 1 grote gele ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 theelepel suiker 1/2 theelepel gedroogde tijmblaadjes 4 kopjes runderbouillon of kippenbouillon 1/2 kop droge rode wijn of Marsala-wijn 3 eetlepels maïzena opgelost in 1/4 kopje koud water 3 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas, plus meer voor het serveren Instructies: In een grote steelpan, smelt boter op middelhoog vuur. Voeg ui, knoflook, suiker en tijm toe en kook tot de ui zacht wordt, ongeveer 5 minuten. Roer bouillon en wijn erdoor. Breng het geheel aan de kook en kook tot de smaken zich vermengd hebben, ongeveer 10 minuten.
KirstenKirsten answered 1 jaar ago
Uiensoep wordt gemaakt door eerst uien te zweten in boter of olijfolie tot ze zacht zijn. Dan wordt bloem toegevoegd en het mengsel wordt nog een minuut of twee gekookt. Dan worden runderbouillon, droge rode wijn (optioneel), kruiden (tijm, laurier) en zout en peper toegevoegd en laat men de soep ongeveer 30 minuten sudderen. Tot slot worden vlak voor het opdienen dunne plakjes Zwitserse kaas op elke kom soep gelegd.