Er zijn tal van manieren om een heerlijke tomatensoep te maken! Hier is een manier om het te doen: Ingrediënten: 1 eetlepel olijfolie 1 gele ui, in blokjes gesneden 3 teentjes knoflook, fijngehakt 4 kopjes kippen- of groentebouillon 2 blikken tomatenblokjes van 14,5 ons, zonder uitlekken 1/4 theelepel gedroogde tijmblaadjes Zout en peper naar smaak Optionele toppings: zure room, verse peterselieblaadjes, geraspte Parmezaanse kaas Aanwijzingen: Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot beide doorschijnend zijn. Voeg de kippen- of groentebouillon toe, de in blokjes gesneden tomaten met hun sap, en de tijmblaadjes.
Ingrediënten: 1 eetlepel olijfolie 1 middelgrote ui, in blokjes gesneden 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 theelepel gedroogde basilicum 1/2 theelepel gedroogde tijm 4 kopjes kippenbouillon of groentebouillon 2 blikken (14,5 ons elk) in blokjes gesneden tomaten, niet uitgelekt 1/2 kop halfvolle room of zware room Zout en zwarte peper naar smaak Instructies: Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, basilicum en tijm toe en bak tot de ui zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg de kippenbouillon en de tomaten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen.