Om tomatensoep met verse tomaten te maken, heeft u nodig: - 1 eetlepel olijfolie of boter - 1 middelgrote ui, fijngehakt - 3 teentjes knoflook, fijngehakt - 4 kopjes gehakte verse tomaten (of 2 blikken tomaten in blokjes) - 2 kopjes kippen- of groentebouillon - 1 theelepel gedroogde basilicumblaadjes - 1/2 theelepel suiker - Zout en peper naar smaak 1. 1. Verhit de olie of boter in een grote pan op matig vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.2. Voeg de tomaten, bouillon, basilicumblaadjes, suiker, zout en peper toe aan de pan en breng aan de kook.3.
Snijd de tomaten doormidden en verwijder de zaadjes. Rooster de tomaten in de oven op 400 graden gedurende ongeveer 30 minuten. Laat ze afkoelen en doe ze dan in een blender of keukenmachine. Voeg wat kippen- of groentebouillon, zout en peper naar smaak toe. Mix het geheel tot een gladde massa en giet het in een pan om door te warmen. Serveer met wat verse basilicumblaadjes indien gewenst.
Ingrediënten: 1 eetlepel olijfolie of boter 1 grote ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 4 kopjes kippenbouillon of water 2 laurierblaadjes 4 takjes verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm 1/4 theelepel zwarte peper 8 tot 10 rijpe tomaten, gepeld en in stukjes (of 3 blikken tomatenblokjes, niet uitgelekt) Instructies: Verhit de olie of boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht worden. Voeg de kippenbouillon, laurier, tijm en zwarte peper toe. Breng aan de kook. Voeg de tomaten toe en kook ze ongeveer 15 minuten of tot ze zacht zijn.
Begin met 6-8 rijpe tomaten. Halveer de tomaten en schraap de zaadjes eruit. Hak de tomaten in kleine stukjes. Verhit in een pan 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de gehakte tomaten toe en kook ze 10 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg 1 kopje water, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 theelepel suiker en zout en peper naar smaak toe. Breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 10 minuten sudderen. Serveer warm met gegrilde kaassandwiches of croutons.
Voor de beste tomatensoep begin je met verse tomaten. Rooster ze in de oven tot ze zacht en zwart aan de randen zijn. Doe ze dan in een blender of keukenmachine met wat kippen- of groentebouillon, knoflook, ui en zout naar smaak. Mix het tot een gladde massa, giet het in een pan en verwarm het tot het heet is. Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas erop.
Ingrediënten: - 6 kopjes gehakte verse tomaten - 1 kop groentebouillon of kippenbouillon - 1/2 kopje ui, fijngehakt - 2 teentjes knoflook, fijngehakt - 2 eetlepels olijfolie - 1 theelepel gedroogde basilicumblaadjes - 1/4 theelepel zwarte peper Instructies: 1. Giet de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe, en bak tot ze zacht zijn 2. Voeg de gehakte tomaten, groentebouillon, basilicumblaadjes en zwarte peper toe aan de pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer 30 minuten sudderen 3.
Hier is een manier om tomatensoep te maken met verse tomaten: Ingrediënten: 3 kopjes gehakte verse tomaten 1 kop groentebouillon 1/2 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 eetlepel olijfolie 1 theelepel gedroogde basilicumblaadjes 1/4 theelepel zwarte peper Instructies: 1. 1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. roer de tomaten, bouillon, basilicum en peper erdoor. breng aan de kook. zet het vuur laag, dek af en laat ongeveer 30 minuten sudderen.2. Haal van het vuur en laat een paar minuten afkoelen. mix met een dompelblender of keukenmachine tot een gladde massa.
Ingrediënten: - 1kg/2,2lbs verse tomaten (gewassen, ontpit en in blokjes gesneden) - 1 grote ui (fijngesneden) - 3 teentjes knoflook (fijngehakt) - 2 eetlepels olijfolie of boter - 1 theelepel suiker - Verse basilicumblaadjes (optioneel) - Zout en zwarte peper naar smaak Instructies: 1. Verhit in een grote pan de olie of boter op middelhoog vuur tot deze gesmolten is. Voeg de uien en knoflook toe en bak zachtjes 5 minuten tot ze zacht maar niet bruin zijn 2. Voeg de tomatenblokjes en de suiker toe, roer goed en breng het geheel aan de kook.
Ingrediënten: -6 grote tomaten, gepeld en grof gehakt -1 kleine ui, fijngesneden -2 teentjes knoflook, fijngehakt -4 eetlepels extra vierge olijfolie, verdeeld -1 eetlepel tomatenpuree -1 theelepel suiker -zout en zwarte peper naar smaak Optionele ingrediënten -1 kop kippen- of groentebouillon -1/2 kop witte wijn of droge vermouth Instructies: Verhit de olijfolie in een soeppan op matig vuur. Voeg de uien, knoflook en tomaten toe. Kook tot de groenten zacht zijn. Voeg de tomatenpuree, suiker, zout en peper toe. Roer om goed te combineren.
Ingrediënten: 1 eetlepel olijfolie 1 ui, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 theelepel gedroogde basilicumblaadjes 8 kopjes kippenbouillon of groentebouillon 2 pond verse tomaten, gepeld en in blokjes gesneden (ongeveer 8 kopjes) 1/2 kopje verse peterselieblaadjes 3 eetlepels tomatenpuree zout en peper naar smaak Instructies: 1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en basilicum toe. Kook tot de ui zacht is geworden, ongeveer 5 minuten. 2. Voeg de kippenbouillon en de tomaten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen. 3.